Sikert arató ötlet

2020.08.06. 18:31

Népszerű volt a szegediek dobósorozata

A koronavírus-járvány kitörése óta a szegedi dobóatléták által életre hívott versenysorozat volt az egyetlen atlétikai szereplési lehetőség, amely nagy sikert hozott az SZVSE-nek.

Munkatársunktól

Dobó Zsombor megdöntötte az országos csúcsot.

Fotó: Török János

Az SZVSE dobóatléta-edzői gondolták úgy, hogy a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben valamilyen versenylehetőséget biztosítani kell szakáguk képviselőinek, így jött létre egy négy állomásból álló versenysorozat. Szegeden, Szentesen, Békéscsabán és végül Kecskeméten rendeztek viadalokat, amelyek egyre népszerűbbek lettek.

– Az utolsó állomáson már háromórás csúszásban volt az eredetileg kitűzött program, annyira sokan neveztek, a végén 120 feletti lett a versenyzői létszám. Nagy visszhangja és sikere volt a kezdeményezésnek, amelyre büszkék vagyunk, és jövőre is szeretnénk megismételni – árulta el Eperjesi László, az SZVSE atlétikai vezetőedzője.

Dobó Zsombor megdöntötte az országos csúcsot.
Fotó: Török János

Kifejezetten eredményes is volt a sorozat, amit az SZVSE nagy ígérete, Dobó Zsombor teljesítménye fémjelez leginkább. Eperjesi László unokájáról van szó, aki 56,49 méteres dobással megdöntötte a 14 évesek országos csúcsát diszkoszvetésben.

– Fél méterrel túlszárnyalta az addigi korosztályos rekordot, de nemcsak rá, hanem testvérére, Dobó Csanádra, valamint Korom Lilire, Darázs Donátra és Péter Szabó Annára is nagyon büszkék lehetünk, hiszen ők is érmeket szereztek – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában