Profibb munkába kezdtek

2020.08.05. 11:46

A Vidux-Szegedi RSE változatlan kerettel és célokkal várja a szezont

Elkezdte felkészülését a Vidux-Szegedi RSE NB I.-es férfi röplabdacsapata. Két hét kell, hogy újra lendületbe jöjjenek, utána Nusser Elemér keményebb edzéseket vezet a változatlan célok elérése érdekében.

Munkatársunktól

Nusser Elemér továbbfejlesztené az NB I.-es csapat játékát, dinamikusabb röplabdát vár tanítványaitól.

Fotó: Kocsis Alíz

Öt hónap kényszerszünet után hétfőn újra munkába állt a Vidux-Szegedi RSE férficsapata. Az élvonalbeli együttes tagjait nem kellett bemutatni egymásnak, hiszen szinte változatlan keret, egyelőre csak annyi változott, hogy Berentés Béla lezárta pályafutását.

Előfordulhat még változás, de a klub ügyvezető-helyettese, Bondor Tamás kiemelte: játékost és másod­edzőt is igazoltak volna, de a koronavírus-járvány ezt alaposan megnehezíti. Nusser Elemér vezetőedző segítőjét így házon belül találták meg, Csányi Roland lesz a tréner jobb keze, fő feladataként irányítja a röplabdázók fizikai felkészítését.

Nusser Elemér továbbfejlesztené az NB I.-es csapat játékát, dinamikusabb röplabdát vár tanítványaitól. Fotó: Kocsis Alíz

Szeptember 12-én a klub felkészülési tornát szervez a Szolnok és a Dunaferr részvételével, majd szeptember 18-án kezdődik is a bajnokság.

– Addig a munkát két részre osztjuk, hiszen öt hónap kihagyás után nagyon kell vigyázni – hangsúlyozta Nusser Elemér vezetőedző.

– Az első két hétben inkább a visszaszokásról szól, felmérjük a srácok állapotát, ehhez mérten egyéni tréningek is lesznek különböző izomcsoportok fejlesztésére. A harmadik héttől már komolyabb munkába kezdünk, jön a kemény felkészülés. A keret ugyan nem változott, de a körülmények profibbak lesznek. Csányi Roland rendkívül ambiciózus, óriási lelkesedéssel látott munkához, és lesz gyógytornász és gyúró segítségem is. Remélem, ez a sérülések elkerülésében és a játékunk további fejlesztésében is nagyon pozitív hatással lesz, hiszen dinamikusabb csapatjáték megvalósítása a terv – árulta el a szakember.

A bajnokság új lebonyolítása révén a Vidux-Szegedi RSE az alapszakasz során az NB I Ligában játszik, amely még inkább kiegyenlített mérkőzésekre ad lehetőséget, bár árnyalja a képet, hogy a pontvadászat három új érkezője válogatott igazolásokkal erősített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában