Csak erre figyel

2020.09.17. 15:50

Hosszú kihagyás után tért vissza Bíró André

Mozgalmas három hónapon van túl a szegedi Bíró André, aki többéves kihagyás után egyből egy tornagyőzelemmel tért vissza a versenyszintű teniszhez.

Tóth Alex

Bíró André újra élvezi a teniszt.

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

Fotó: M-G. EMESE

Ifjúsági olimpián képviselte hazánkat, 11 éves korától kezdve folyamatosan nyerte az országos bajnokságokat, a saját korosztályában 14 évesen első volt az európai ranglistán, míg 18 évesen 40. a világranglistán. Minden adott volt ahhoz, hogy a szegedi Bíró André a legmagasabb szintre érjen, majd az élet úgy hozta, hogy 19 évesen felhagyott a versenyzéssel. Most visszatért, és csak a teniszre koncentrál.

Magától a sportágtól véglegesen sosem szakadt el, az utóbbi időszakban kedvtelésből tartott edzéseket a fiatalabbaknak, majd egy nap megszületett a fejében a gondolat: újra ütőt ragad. A felhúzó időszakát Székesfehérváron töltötte, ám világossá vált, túlnőtt az ottani játékosokon.

Bíró André újra élvezi a teniszt.
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Új lehetőségek után nézett, így került a Nemzeti Edzésközpontba, ahol azóta is készül. Az eredmények pedig már az első versenyei alkalmával érkeztek, előbb Székesfehérváron nyert egy F2-es versenyt, majd az első F1-es tornán kiemelés és szettveszteség nélkül jutott a fináléba a budapesti ETC-kupán, amelyet meg is nyert.

– A döntőben egy presztízsmérkőzés várt rám, egy olyan srác ellen játszottam, akivel együtt is edzek, végül pedig 6:4 6:4-re győzedelmeskedtem – értékelt a bajnok, aki hozzátette: jó visszajelzés volt számára ez a győzelem, úgy érzi, a helyes úton jár.

– Ahhoz képest, hogy mindössze három hónapja játszom újra, szerintem nagyon jó formában vagyok, de még van hova fejlődnöm. Úgy látom, hogy most sokkal jobb a teniszem, mint annak idején, illetve a Nemzeti Edzésközpontban hétről hétre a legjobbak ellen készülhetek – tette hozzá.

Készülnie pedig van is mire a Sportmánia játékosának, rövid távú célként minél több hazai verseny megnyerését tűzte ki, hosszú távon pedig szeretne újra nemzetközi tornákon indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában