Helyi sport

2020.09.19. 13:42

Nagyot küzdött Drahota-Szabó Dorka

Hatalmasat küzdött(archív felvétel).

Fotó: Karnok Csaba

Nem unatkozott a szegedi Sportmánia Egyesület szentesi származású teniszezője, Drahota-Szabó Dorka az elmúlt két hétben, hiszen két nemzetközi viadalon is elstartolt: mindkétszer a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) újraindított, 15 ezer dollár összdíjazású versenyein vett részt, nem is akármilyen sikerrel.

Az első héten Szlovéniában, Otocecben szerepelt Drahota-Szabó, aki itt a 19 éves budapesti Nagy Adriennel párosban szerzett ezüstérmet. A döntőben a házigazda Cvetkovic–Lovric duótól szenvedtek vereséget 6:3, 6:1-re.

 

Hatalmasat küzdött(archív felvétel).
Fotó: Karnok Csaba

A következő héten Franciaországban, Poitiers-ben Drahota-Szabó egyéni döntőt játszott a svéd Caijsa Henneman ellen, amelyen egy végletekig kiélezett küzdelemben meccs­labdája is volt, végül második lett, mert a több mint két és fél órás meccsen 3:6, 6:3, 7:6-ra kikapott. Ugyanezen a francia versenyen Nagy Adriennel párosban bronzérmesek lettek. A két hét termése tehát Drahota-Szabó szempontjából két ezüst- és egy bronzérem.

Hajnal István edző így vélekedett a tanítvány produkciójáról: – Hatalmasat küzdött a versenyeken, nagy meccseket sikerült nyernie, és az érdemeit növeli, hogy ezt a két hetet önállóan, edző és kísérő nélkül csinálta végig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában