Belecsaptak a lecsóba

2020.10.20. 13:48

24 órán belül két tétmeccsel megkezdte az idényt a Vidux-Szegedi RSE

20201017 Kazincbarcika fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE röplabda mérkőzés a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő 2. mérkőzése Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban. képen: BUDAI BALÁZS #13

Fotó: Vajda János/MW

Nehéz időszakon van túl a Vidux-Szegedi RSE NB I.-es férfi-röplabdacsapata. Sérülések és koronavírus-fertőzések nehezítették a munkát. Az elmúlt hétvégén rögtön két tétmérkőzéssel indították a 2020–2021-es idényt, először idegenben a Kazincbarcikával találkoztak a magyar kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán, majd alig 24 órával később az újszegedi sportcsarnokban a Dág KSE-t fogadták az NB I. nyitófordulójában.

Az abszolút favoritnak számító Kazincbarcika ellen a harmadik felvonásban még a szettgyőzelem reménye is felcsillant, végül a hazaiak 25:23-ra a harmadik szettet, 3:0-ra pedig a mérkőzést nyerték meg.

Vasárnap délután a Dág KSE-t fogadták Nusser Elemér vezetőedző tanítványai. Az NB I. nyitányán is közel álltak egy bravúros szettrabláshoz Piti Richárdék, végül a vendégek ezt megakadályozták, 3:0-val vitték el a pontokat Szegedről.

– Gratulálok a srácoknak, mert az mk-meccsből sokkal többet kihoztak, mint amire számítottam. A labdabiztonságunkon érződött a meccshiány, ha edzésben lettünk volna, a harmadik szettet megnyerjük. A második meccsen kevésbé játszottunk jól, de helytálltunk. Öt játékosunk hiányzott, amit nagyon sajnálok, hiszen érzem: teljes kerettel ott lennénk ennek a csoportnak az elején. Öröm az ürömben, hogy most azok is sok játéklehetőséghez jutnak, akik egyébként jóval kevesebb percet töltenek a pályán tétmérkőzéseken – nyilatkozta a klubhonlapon Nusser Elemér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában