Bronzot szerzett

2020.10.07. 17:00

Drahota-Szabó Dorka bajnoki dobogós volt

Munkatársunktól

Bajnoki harmadik lett Drahota-Szabó Dorka. Nagy küzdelemben maradt le a döntőről. Fotó: Dömötör Csaba/MW

Fotó: Dömötör Csaba

Budapest adott otthont a felnőtt magyar egyéni tenisz országos bajnokságnak, amelyet a Körmöczy Zsuzsa- és a Gulyás István-vándorserle­gért rendeztek meg. A nőknél a szegedi Sportmánia Egyesület szentesi származású játékosa, Drahota-Szabó Dorka kiváló meneteléssel bronzérmet szerzett.

A teniszező játék nélkül vette az első akadályt Bodó Blanka (MTK ) ellen, majd Kurdi Dórát (Future TT) 6:1, 6:0-ra verte. A negyeddöntőben Molnár Kitti (Metro) és egy sima 6:0, 6:0 következett, majd az elődöntőben a későbbi győztes Tóth Anarissa (MTK). Drahota-Szabó nagyon közel volt a döntőbe jutáshoz, de egy magas színvonalú, izgalmas meccsen végül alulmaradt 7:6, 6:4-re.

A versenyen volt további szegedi induló is: a Gellért SE-ből Bíró Melinda az első kört sikerrel vette (6:1, 6:1 az MTK-s Ferenczi Szilvia ellen), majd a másodikban 6:2, 6:1-re kikapott Nagy Adrienntől (MTK), így búcsúzott.

Bajnoki harmadik lett Drahota-Szabó Dorka. Nagy küzdelemben maradt le a döntőről. Fotó: Dömötör Csaba/MW

A szegedi Sportmánia Egyesület férfi együttese a másod­osztályú, azaz az NB II.-es csapatbajnokságban szerepelt, és ott a C csoportban a negyedik helyet szerezte meg.

A szegediek 5:4-re kikaptak a Szarvastól, 6:3-ra a Future TT-től és az Építőktől, legyőzték a Match Point TC (6:3), a Gyulát (5:4), a Szeged VTK-t (8:1) és a Kiskunfélegyházát (5:4).

A Szeged VTK végül hét vereséggel fejezte be a sorozatot, ám közel járt a sikerhez a Match Point TC és a Kiskunfélegyháza ellen is, hiszen mindkét ellenfelétől 5:4-re kapott ki.

A szegedi Sportmánia Egyesület kerete: Kovács Marcell, Szorcsik Péter, Vozár Botond, Réthi Boldizsár, Hajnal István, Tomas Solazzi, Ruzsity Dávid, Bíró André, Rákos Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában