A kielcei meccsre építkezhetnek

2020.10.15. 07:34

Ma 20.45-kor a Porto vendége lesz a MOL-PICK Szeged

Premiermérkőzés következik, történelme során először játszik tétmeccset a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a portugál FC Portóval. Ma 20.45-kor (tv: Sport1) a Bajnokok Ligája 4. fordulójában idei második nemzetközi találkozóján lép pályára a Tisza-parti együttes, ismét tartalékos összeállításban.

Becsei Dávid

Hosszú út várt a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatára, míg megérkezett mai mérkőzésének portugáliai helyszínére. Szerdán reggel, 7.30-kor indultak el a csapatbusszal Mikler Rolandék a ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtérre, ahonnan különgéppel repültek Portóba. Majdnem négy óra repülést követően landoltak, majd ebédet és pihenőt követően este átmozgató tréningen vett részt a – koronavírusos fertőzések és sérülések miatt igencsak foghíjas – keret az összecsapás helyszínén, a Pavilhao Dragao Arénában.

A kései meccsidőpontnak köszönhetően ma délelőtt is vezényel még egy átmozgató edzést a játékosoknak a Juan Carlos Pastor, Marko Krivokapics, Nenad Damjanovics és Bubori Kornél fémjelezte szakmai stáb. Céljuk, hogy a Kielcében mutatott hősies küzdelmüket lemásolják.

Bánhidi Bencére (a labdával) még nem számíthat Juan Carlos Pastor vezetőedző. Archív fotó: Török János

Története során először találkozik a Portóval a MOL-PICK Szeged tétmérkőzésen. A 2020–2021-es szezon a portugál együttes negyedik idénye a Bajnokok Ligájában. Az elmúlt kiírásban – amely a koronavírus-járvány térnyerése miatt félbeszakadt – tekintélyt parancsoló eredményeket értek el a csoportkörben. Otthon legyőzték a címvédő Vardart, Kielcét és Bresztet, míg idegenben fektették két vállra a THW Kielt és a Montpelliert. Utóbbi ellen otthon is szereztek egy pontot, a nyolcaddöntőben pedig a dán bajnok Aalborg várt volna rájuk.

Dinamikus, gyors kézilabdát játszik Magnus Andersson csapata, előszeretettel vezetnek rengeteg lerohanást.Ennek alapja jó védekezésük, valamint kubai származású portugál válogatott kapusuk, Alfredo Quintana. A 32 éves hálóőr igazi „hetesölőnek” számít a sportágban, ha pedig elkapja a fonalat, képes őrületbe kergetni az ellenfelek átlövőit, szélsőit és beállóit.

Ebben a szezonban három Bajnokok Ligája-meccsen van túl az FC Porto eddig. A nyitányon meglepetésre 30–28-as vereséget szenvedtek az Elverumtól, amelyben a magyar válogatott jobbátlövő, Máthé Dominik öt gólt lőtt élete első Bajnokok Ligája-összecsapásán, miután Balatonfüredről a nyáron Norvégiába igazolt. A Meshkov Bresztet 27–25-re győzte le otthon a Porto, de Flensburgban ismét kikapott, ráadásul simán, 36–29-re. Hazájuk bajnokságában hibátlanok, mind a hat találkozójukat megnyerték.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik