Jegyzőkönyvek, jók és nyilatkozatok

2020.10.18. 19:26

Megyeegy: nyert és előzött a Makó

A megyei I. osztály 9. fordulójának rangadóján remekül tartotta magát a Szentesi Kinizsi a Makó otthonában, a bajnokaspiráns azonban a második félidőben eldöntötte a meccset.

V.P.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Zsinórban hat győztes meccs után érkezett Makóra a Szentes, amely ugyan beszorult az első húsz percben, ám kapusa, Tóth Levente remek védéseinek köszönhetően nem került hátrányba. A Makó ugyan több lehetőséget is kidolgozott, és irányította a meccset, de a gólra közel egy órányi játékot kellett várnia a népes makói közönségnek, akik között ott volt a korábbi 61-szeres válogatott játékos, Détári Lajos is. Ekkor egy szögletre Juhász Jónás érkezett a legjobban, akinek fejesével megszerezte a vezetést Siha Zsolt csapata, majd Buzási Péter átlövésével döntötte el a meccset a Makó.

Fontos három pont volt ez a Maros-partiaknak, hiszen az eddigi listavezető Tiszasziget viszont alulmaradt Hódmezővásárhelyen. A HFC II. ellen ugyan korán vezettek Bernát Péterék, de nem tudtak magabiztos előnybe kerülni, kimaradtak a helyzeteik – a hajrában pedig Sindel Roland két szép lövésével megfordították a meccset a hazaiak. A szezonban először kapott ki a Tiszasziget, amelynek veresége azt is jelentette, át kellett adnia vezető helyét a tabellán a Makónak, amely úgy vezeti a bajnokságot, hogy egy meccsel kevesebbet játszott.

Nem minden találkozót rendeztek meg a hétvégén, ugyanis az Apátfalva–Mórahalom mérkőzés elmaradt, mivel a vendégeknél felütötte a fejét a koronavírus. A meccset november 28-ra halasztották, a szombaton esedékes, Mórahalom–Makó mérkőzés sorsa pedig egyelőre kérdéses.

A két szegedi kettes csapat közül az SZVSE tudott nyerni, amely már az első félidő közepére kialakította a végeredményt: Rózsa Dániel súlyos sérülése miatt azonban percekig állt a játék, végül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-nek másodjára már nem volt válasza.

Magabiztosan győzte le a Dorozsmát az Algyő, a hazaiaknál Belovai Krisztián megszerezte az első gólját a felnőttek között.

Az alsóházi rangadón született döntetlennel viszont egyik csapat sem lehet elégedett: a Csongrád ugyan a második félidőben egyenlített, és újabb pontot szerzett, viszont így is maradt a sereghajtó helyén.

A forduló zárómeccsén a Székkutast nem tudott újabb bravúrt bemutatni, a Bordány magabiztosan hozta a meccset, és 3–0-ra győzött.

Makó FC–Szentesi Kinizsi 2–0 (0-0)

Makó, 500 néző. Vezette: Virág András Barnabás – jól (Vida, Aczél).

Makó: Garamvölgyi – Belanka, Juhász, Buzási, Seres, Tamaskó (Vajna, 90.), Horváth E. (Tóth T., 90.), Varga (Illés, 86.), Magyar, Sirokmán, Gémes (Vas, 78.). Edző: Siha Zsolt.

Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Varga (Lázár, 56.), Pálesz, Koncz, Antman (Bertók G., 78.), Lőrincz, Prozlik (Légrádi, 78.), Szarvas (Molnár, 86.), Vincze, Kerepeczki, Szeles. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Gólszerzők: Juhász (60.), Buzási (73.).

Jók: Juhász, Seres, Belanka, Magyar, ill. Tóth L., Vincze.

Siha Zsolt: – Egy igazi jó, nézők számára is élvezetes rangadón tudtunk nyerni. Le a kalappal a srácok előtt, végig tették a feladatukat, biztos győzelmet arattunk.

Koncz Zsolt: – Komoly meccset szerettünk volna játszani a Makóval, ez részben sikerült is. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen volt tartásunk, ebből tudunk meríteni a jövőben. Bízom benne, ez a vereség nem okoz törést.

Algyő–Kiskundorozsma 4–0 (2–0)

Algyő, 150 néző. Vezette: Sebestyén László – közepesen (Benedeczki, Bán).

Algyő: Siska – Rádi, Bozóki, Pénzváltó (Laczi B., 69.), Varga G. (Szil, 87.), Daróczi, Deák, Kovács M. (Molnár Sz., 69.), Lajkó, Fórizs (Heidrich, 57.), Molnár G. (Belovai, 57.). Edző: Podonyi Norbert.

Kiskundorozsma: Koncz – Ottlik Máté, Molnár K., Papp N. (Kalapács, 66.), Bodonji, Cseh, Szecskó, Ottlik Márk (Császár, 52.), Veszelka (Molnár O., 66.), Lóki, Szilágyi. Edző: Szabó Zsolt.

Gólszerzők: Bozóki (23.), Molnár G. (28.), Belovai (61.), Daróczi (87.).

Jók: Siska, Bozóki, Deák, Laczi, Belovai, ill. Ottlik Máté.

Podonyi Norbert: – Nagyon sok pozitívum volt a mérkőzésen. A fiatalok teljesítménye, a kapott gól nélküli mérkőzés, Sándor Jenő bácsit pedig győzelemmel tudtuk köszönteni születésnapja alkalmából.

Szabó Zsolt: – Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez!

Hódmezővásárhelyi FC II.–Tiszasziget 3–2 (0–1)

Hódmezővásárhely, 70 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – közepesen (Kócsó, Szeles).

HFC II.: Marunák – Rau, Tóth J., Pacskó, Sindel, Darida, Papp M. (Mohácsi, a szünetben), Selyem, Ugrai (Rostás, 29.), Szőke (Lukács, a szünetben), Molnár Á. Edző: Vinnai István.

Tiszasziget: Czirják – Szűcs T., Papp Á., Szilágyi, Skribek B., Bálint D., Skribek Á., Albert (Szalai, 77.), Farkas F., Kökény (Bánóczki, 70.), Godó. Játékos-edző: Bernát Péter.

Gólszerzők: Rostás R. (47.), Sindel (82., 85.), ill. Skribek Á. (4.), Papp Á. (78.).

Jók: mindenki, ill. mindenki.

Vinnai István: – Öt ifjúsági játékossal is végig partiban voltunk az ellenféllel, a hajrában pedig nekünk jött ki jobban a lépés. Összességében úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

Bernát Péter: – Dicséret illeti játékosaimat, mert ma is megtettek mindent a győzelemért, azonban ez ma sajnos nem volt elég a három ponthoz.

SZVSE II.–Szeged-Csanád GA II. 2–1 (2–1)

Mórahalom, 100 néző. Vezette: Barta Norbert István – jól (Gargya, Bálint).

SZVSE II.: Miklós – Festő-Szabó, Pető (Szabó Á., 87.), Márki, Bozsó, Horváth H. (Huszár, 82.), Kovács P., Rózsa (Varga K., 13.), Pióker Ti., Baka (Faragó, 66.), Görbe. Edző: Terjéki Tamás.

Szeged-Csanád GA II.: Sági – Mészáros, Kis B. (Lestyán, a szünetben), Szűcs Zs., Masa (Ábrahám, a szünetben), Csehó (Vincze, a szünetben), Csípai, Torda, Bakró-Nagy (Gulyás, a szünetben), Paublusztig, Korosztil (Tóth J., 76.). Edző: Muzsnay Zsolt.

Gólszerzők: Rózsa (2.), Kovács P. (21.), ill. Csehó (17.).

Jók: Kovács, Horváth, Bozsó, ill. Vincze, Szűcs Zs., Csehó.

Terjéki Tamás: – Habár gólszerzőnk 2. perces súlyos sérülése rányomta a bélyegét az előrejátékra, azért fegyelmezetten és szervezetten futballoztunk, így megérdemelt győzelmet arattunk.

Muzsnay Zsolt: – Az U19-es játékosainkra csak a második félidőben számíthattunk, ők azonban meccsből, fáradtan érkeztek. A szünet után jobbak voltunk, azonban sok párharcot veszítettünk, ebben fejlődnünk kell.

Csongrád-Kunság A.–UTC 1–1 (0–1)

Csongrád, 200 néző. Vezette: Kiss Richárd – kiválóan (Minda, Kőhalmi).

Csongrád: Stankovics – Kanász-Nagy, Szántai-Kis, Mészáros, Farkas M. (Busa, 87.), Szőrfi (Ormándi, 77.), Lévai, Berkes (Jovan, 36.), Túri (Szalkai-Szabó, a szünetben), Deli (Somodi, 58.), Borda. Technikai vezető: Dósa-Rácz Pál.

UTC: Mészáros L. – Nagyfalusi, Szántó, Nagy-Pál, Péczely, Nagy G. (Pesti, 82.), Sós, Valach, Mohammadreza (Fekete, 65.), Pusztai (Mágocsi, 58.). Edző: Pálfy Zoltán.

Gólszerzők: Farkas M. (60.), ill. Valach (14.).

Jók: Stankovics, Jovan, Farkas, Somodi, ill. Valach, Pusztai.

Kocsis Imre: – Egy félidő előnyt adtunk a vendégünknek, a második játékrész rendben volt részünkről, az eredmény igazságos. A döntetlennek egyik csapat sem örülhet.

Pálfy Zoltán: – Az egy pont annyit ér, mint haldoklónak az utolsó kenet.

Foliaplast-Bordány–Székkutas 3–0 (2–0)

Algyő, 100 néző. Vezette: Bálint Dániel – kiválóan (Gargya, Dobó).

Foliaplast-Bordány: Vasas – Fodor, Mihalkó, Fátyol, Denkovity (Csúri, 72.), Ábrahám, Visnyei, Márki, Lőrinc, Szűcs S., Virág. Edző: Tóth János.

Székkutas: Juhász – Kis Á., Bartyik N., Borbás, Barna (Szabó M., 53.), Kis D. (Bujáki, 78.), Daraki, Kovács R., Kolozsvári, Szabó I. (Gyöngyösi, 62.), Rakozov (Zsoldos, 80.). Játékos-edző: Bartyik Norbert.

Gólszerzők: Fátyol (17.), Mihalkó (27.), Ábrahám (63.).

Jók: Fátyol, Vasas, Virág, ill. Rakozov, Kolozsvári.

Tóth János: – A győzelem mellett annyi pozitívumunk van ma, hogy nem kaptunk gólt.

Bartyik Norbert: – Játékban talán még felül is múltuk ellenfelünket, viszont viccbe illő gólokat kaptunk. Ha hibáinkat kijavítjuk, pontot szerezhettünk volna.

A 10. forduló programja:

Csütörtök, 19 óra: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Algyő. Szombat, 13.30: Mórahalom–Makó. 14.30: Foliaplast-Bordány SK–Csongrád-Kunság Aszfalt, Székkutas–Hódmezővásárhelyi FC II., Tiszasziget–SZVSE II., Kiskundorozsma–ContiTech-Apátfalva, Szentesi Kinizsi–UTC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában