Ez már magas szint

2020.10.01. 13:59

Országos versenyen játszott döntőt Batik Gergő

A Budapest Honvéd szegedi hátvédje, Batik Bence után újabb Batik került a magyar labdarúgás legmagasabb szintjére, méghozzá ikertestvére, Batik Gergő.

A különbség a két testvér sikerei között csupán a helyszínben rejlik: míg Batik Bence az igazi futballpályán a Honvéd szí-

neiben a labdarúgó NB I.-ben, addig Batik Gergő a virtuális gyepen kamatoztatja tehetségét.

Teszi mindezt most már hazai viszonylatban a legmagasabb szinten, hiszen a TippmixPro Magyar E-sport Fesztiválon hazánk legjobb játékosaival nézett farkasszemet a Puskás Arénában. Gergő a szegedi kötődésű Genesis Gaming csapatát hagyta ott a nyáron a Trollfoci-Hálószaggató eSport egyesület kedvéért, és rögtön az első versenyén igazolta a belé vetett bizalmat: ezüstéremmel távozott az Omen by HP FIFA20 PS4 kupáról.

A selejtezőket követően a verseny egyenes kieséses szakaszában az alsó ágra került, ami nem szegte kedvét, pazar játékkal jutott be a döntőbe, ahol az a Majorosi Krisztián (MTK Budapest) várta, aki korábban még az alsó ágra küldte.

– Úgy voltam vele, hogy ott vagyok a döntőben, ezzel pedig már elértem a kitűzött célt. Nem éreztem nyomást, így ott már felszabadultan tudtam játszani – mesélte a mindent eldöntő párharcról a Tisza-parti versenyző.

Játékán meg is látszott a felszabadultság, hiszen a korábbi körökben ellenfele viszonylag simán győzött ellene, viszont a fináléban már kiélezett küzdelmet láthattak a nézők.

Két nyert meccsig tartott a döntő, az első összecsapáson 2–1-re a fővárosi játékos nyert, a másodikon pedig 2–2-es döntetlen született, majd a tizenegyespárbajban győzött a rutin, így a több versenyt megjárt Majorosi 5:3-as vereséget mért szegedi ellenfelére, megnyerve ezzel a bajnokságot.

– Ebben az évben feküdtem rá igazán a játékra, és ennek megfelelően nagyon sokat gyakoroltam. Ez a verseny jó visszajelzés volt számomra, hogy jó az út, amelyen haladok – összegezte érzéseit Batik Gergő.

Hozzátette, hogy a következő szériában szeretne legalább ugyanilyen eredményeket elérni, illetve mer nagyot álmodni: a legfőbb célja, hogy később egy nemzetközi versenyen képviselhesse hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában