Barok István emlékérem elismerésben részesült

2020.10.03. 12:30

Sokat tett a diákokért

A Magyar Diáksport Szövetség 2020. évi küldöttgyűlésén a „Diáksportért” emlékérem elismerésben részesült Barok István testnevelő tanár, a szegedi egykori Ságvári-gimnázium pedagógusa.

munkatársunktól

Szeged – 20190821 Szeged 19, Kajak-kenu VB a Maty-éri Olimpiai Központban. A képen: Barok István sportújságíró. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A díj elismerés olyan szakemberek számára, akik pályafutásuk során példaértékű tevékenységet végeztek az iskolai közösségi élet szervezésében, valamint lelkiismeretes munkájukkal segítették a szövetség szerteágazó tevékenységét.

Barok István 1978-ban lépett be a Ságvári kapuján, ahonnan 39 esztendő elteltével lépett ki végleg – 2017 júniusa óta a nyugdíjas éveit tölti. A közel negyvenéves pályafutás alatt szinte minden sportágban értek el az iskola diákjai jó eredményeket.

Például megyei bajnok volt a lány-kosárlabda-, a férfi- és a női röp- és kézilabda-, valamint a nagypályás futballcsapat, kétszer nyert diákolimpiát a 4×400 méteres futóváltóval, kétszer volt diákolimpiai második diszkoszvetésben az iskola együttese, illetve a 4×50 méteres gyorsúszóváltó is szerzett diák­olimpiai ezüstöt. Olyan tanítványai voltak, mint a paraúszó, paratriatlonista Mocsári Bence, az úszó Olasz Anna, a kézilabdás Oszlánczi András, a kenus Kocsis Ádám, a labdarúgók közül Makra Zsolt (másodedző Zalaegerszegen), Bischoff Csaba vagy Török Gyula.

– Nagyon örültem az elismerésnek, és teljesen meglepődtem. Arra vagyok igazán büszke, hogy a korábbi tanítványok mindent megtettek az iskolában, mellette pedig a sportban is kimagasló szintre jutottak, majd az életben szintén megállták, megállják a helyüket – nyilatkozta Barok István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában