Végre tétmeccset játszhatnak

2020.10.06. 14:24

Szerdán 18 órakor: Naturtex-SZTE-Szedeák–Oroszlány az újszegedi csarnokban

Közel hét hónap után játszhat újra tétmérkőzést a Naturtex-SZTE-Szedeák: a Körmend elleni, elmaradt szezonnyitót követően a szerdai, Oroszlány elleni hazai meccs jelenti a premiert az új idényben a nyáron átalakult csapat számára. A klub járványügyi rendelkezésekkel, de várja a szurkolókat.

Vajgely Pál

Hazai meccsel debütálhat a Szedeák. A Körmend elleni találkozó még elmaradt, de az Oroszlány elleni mérkőzést megrendezik az újszegedi sportcsarnokban. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Több mint fél év telt el azóta, hogy A csoportos kosárlabda-­mérkőzést rendezzenek Szegeden: ha nem szól közbe semmi, akkor holnap végre újra feldobhatják a labdát az újszegedi sportcsarnokban. Március 11-én, a Zalaegerszeg elleni zárt kapus meccsen játszott utoljára itthon a Naturtex, ezt a borzasztóan hosszú időszakot zárhatja le most a szegedi csapat.

Szerdán ugyanis az Oroszlányt fogadja Szrecsko Szekulovics csapata, és miután a Körmend elleni, múlt szombatra tervezett idénynyitó elmaradt, ez lesz a debütálás a Szedeák számára az új szezonban.

Hazai meccsel debütálhat a Szedeák. A Körmend elleni találkozó még elmaradt, de az Oroszlány elleni mérkőzést megrendezik az újszegedi sportcsarnokban. Fotó: Karnok Csaba

Az OSE meccsből érkezik, mert bár náluk is felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés, le tudták játszani a Sopron elleni, első fordulóra kiírt mérkőzésüket. Méghozzá nem is akármilyen meccset hozott ez a találkozó, ugyanis hiába vezetett már több mint tíz ponttal is a Sopron, a 40 perc 64-64-gyel ért véget, a hosszabbításban pedig már fordított az Oroszlány, amely így győzelemből érkezik Szegedre. A siker kulcsa Remy Abell volt, az amerikai 27 pontot tett a közösbe, az ő semlegesítése bizonyára kulcs lesz a szerdai meccsen is.

Fontos megjegyezni, hogy a Szedeáknál mindenki negatív eredményt produkált a szezon előtti, Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által kötelezően előírt koronavírusteszten, így betegség miatt senkit sem kell nélkülöznie a szegedi szakmai stábnak. Sérülés miatt azonban várhatóan Keller Ivánra nem számíthatnak a Szedeáknál, a nyáron érkezett magasember bemutatkozására így tehát várni kell – márpedig nagyon nem mindegy, hogyan zárja az októberi hónapot a Szedeák, hiszen az elmaradt meccset leszámítva is összesen nyolc meccset vívnak ebben a hónapban Olasz Ádámék.

Nagy kérdés persze, hogy ilyen hosszú kihagyás után milyen játékra lesznek képesek a kosarasok: a nyitóforduló több mérkőzésén is látszódott, hogy bizony ez a közel hét hónapnyi szünet érezteti a hatását a játékon.

A találkozóra nincs érvényben létszámbeli korlátozás, a drukkerek számára azonban fontos információ, hogy nem a megszokott helyen, a főbejáratnál vehetik meg a belépőket, hanem a Temesvári körút felőli, oldalsó bejáratnál tudnak jegyet váltani és belépni a mérkőzésre. A főbejáratot csak a játékosok és a stábtagok használhatják. A Szedeák felhívja a szurkolók figyelmét, hogy testhőmérséklet-mérésre kell számítaniuk a belépéskor, aki pedig 37,5 fok fölötti testhővel rendelkezik, nem léphet be a csarnokba – egyúttal kérik, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, a meccs során pedig kötelező a maszk használata mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában