Idegenben jobban megy a játék

2020.11.30. 11:09

A Szeged-Csanád GA Kazincbarcikán Grumics góljával nyert

A labdarúgó NB II. 19. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Kazincbarcikán szerepelt, és az első félidőben szerzett Grumics-góllal megnyerte a mérkőzést.

Mádi József

Grumics szerezte a szegedi gólt.

Fotó: Frank Yvette

Mindössze egy helyen változott a Győr elleni vereség szegedi kezdője: Varga Szabolcs helyett Gréczi Márton lépett pályára – azaz Dobos Barnabás bizalmat szavazott a kudarc ellenére is a csapat nagy részének.

A 4. percben már meg is volt az első szegedi kísérlet, amikor Grumics egy jó labdaszerzés után a 16-oson kívülről mellélőtt. A 9. percben Majzik került helyzetbe a jobb oldalról érkezve, lövése egy védőről ment mellé. A 17. percben megint barcikai lövés jött, amely nem okozott gondot Varga Bencének. A 23. percben lesgólt ért el a Kazincbarcika, majd Grumics került ziccerbe a 11-es pont környékén, lövésébe belevetődött Horváth L. A 33. percben Grumics Oláh G. jobbról érkező beadása után combbal átvette a labdát, majd 16 méterről dropból kilőtte a bal felső sarkot, 0–1. Nem sokat tévedett Kovác a 40. percben, amikor csukafejese éppen csak mellément. Az első félidő játéka alapján jobbnak tűnt a Szeged, ám a hazai támadásokban azért volt veszély.

Grumics szerezte a szegedi gólt.
Fotó: Frank Yvette

Varga B. védése nyitotta a második félidőt, Kovác közelin perdítését védte eldőlve. Az 58. percben Varga B., a kapufa és egy védő mentett a szegedi gólvonal közelében – nagy hazai helyzet maradt ki. Amúgy is veszélyesebb volt ebben az időszakban a Kazincbarcika, viszont Majzik kezezését a 16-oson belül nem vette észre a játékvezető… Nyomott a Barcika, szögletek és beadások jelezték a fölényét, míg a Szeged elszántan védekezett, mindig a labda útjába vetődött valaki.

A hajrában is mindent megtett a Kazincbarcika az egyenlítésért, de a vendégek jól állták a sarat, Kelemen lövése a 93. percben pedig éppen csak mellészállt. A Szeged így a ne­­gyedik idegenbeli sikerét aratta.

Kazincbarcika–Szeged-Csanád GA 0–1 (0–1)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 19. forduló. Kazincbarcika, zárt kapuk mögött. Vezette: Zám Zsolt (Horváth R., Bertalan).

Kazincbarcika: Horváth L. – Majzik, Fótyik (Borbély B., 80.), Dávid Z., Farkas A. – Farkas M. (Mitruscsák, 55.), Németh T., Toma, – Korbély – Bereczki (Kelemen, 66.), Kovác. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Moga, Deák I., Mohl – Simon Á. (Gajdos, 86.), Oláh G. – Gréczi (Varga Sz., a szünetben), Germán, Dobos Á. (Rózsahegyi, 88.) – Grumics (Pejovics, 94.). Vezetőedző: Dobos Barnabás.

Gólszerző: Grumics (33.).

Sárga lap: Mohl (13.), Farkas A. (36.), Toma (55.), Simon Á. (77.), Varga B., (93.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában