Grumics és Germán találatával nyertek

2020.11.22. 19:18

Bevette Nyíregyházát a Szeged-Csanád GA

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Nyíregyházán 2-0-ra győzött.

Mádi József

Fotó: Dodo Ferenc/MW

A Szeged-Csanád GA együttesének abból a szempontból jól jött a válogatottszünet, hogy a koronavírus miatt megcsapant keretet végre feltölthették a visszatérők, így Oláh G., Dobos Á. és Mohl a kezdőbe került, ahogy az eltiltását letöltő Simon Á. is, Takács T., Grumics, Gréczi, Takács J., Bitó a kispadra ülhetett, míg a Dorog elleni, fiatalokkal teli kezdőből újra szerepet kapott a 18 éves Lestyán Lionel.

A Nyíregyháza éppen az ellenkező utat járja, Gálhidi György edző csapatából most hiányoztak sokan – a járvány felütötte a fejét ott is. Igaz, az NB I.-es Kisvárdából kettős játékengedéllyel pályára léphetett Kovácsréti, aki szombaton még a Paks ellen az első osztályban csereként beállva gólpasszt adott a meccs végén Jelenának.

Jól kezdte a mérkőzést a Szeged, a 3. percben már volt egy jó lövése Dobos Áronnak. A hazaiak pontosan azt csinálták, mint amit az előző bajnokin a Szeged a Dorog ellen: visszahúzódtak, és a fiatalokkal megpróbáltak kontrázni. A 27. percben óriási bravúrt mutatott be Varga B.: a védők mögé beemelt labdát erőből, szemből, tíz méterről Kártik lőtte rá, éppen a szegedi kapus ölébe. A 41. percben Kovácsréti 17 méteres szabadrúgása után ütötte oldalra a jobb felsőbe tartó labdát Varga B. – a nagyobb helyzetei a szünetig a hazaiaknak voltak.

A második félidő eleje a Szegedé volt, többet volt a labda a hazai térfélen, de komoly lehetőség az első tíz percben nem alakult ki. Az 57. percben Grumics kapott remek labdát Dobostól, aki ballal lőtt, Fejér lábbal védett. A következő percebn viszont már gólt fejelt a szegedi, amikor egy szöglet után Germán keresztbe fejelt labdáját stukkolta a hálóba. A 79. percben gyönyörű kontrából növelte az előnyét a Szeged, amikor Dobos Á. jobb oldali beadásából Germán kapásból, ballal a jobb kapufára lőtte a labdát, ahonnan az a hálóba pattant. Eldőlt a meccs.

A Szeged-Csanád GA szerdán 18 órától a Szent Gellért Fórumban a Győr együttesét fogadja a 18. fordulóban.

Nyíregyháza-Szeged-Csanád GA 0–2 (0-0)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 17. forduló. Nyíregyháza, zárt kapuk mögött. Vezette: Farkas Tibor (Kovács G., Bede).

Nyíregyháza: Fejér – Végső, Papucsek, Jánvári – Magyar G. (Tóth Á., 81.), Svedjuk, Vasziljevics, Kártik (Sztankó, 70.), Györgyi – Kovácsréti, Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György.

Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Moga, Deák I., Mohl – Oláh G., Simon Á. – Lestyán (Gréczi, a szünetben), Gajdos (Grumics, a szünetben), Germán – Dobos Á. (Rózsahegyi, 90.) Vezetőedző: Dobos Barnabás.

Gólszerzők: Grumics (58.), Germán (79.).

Sárga lap: Vasziljevics (56.), Papucsek (75.), ill. Gajdos (23.), Germán (77.), Grumics (89.), Gréczi (92.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában