Gyorsan eldőlt

2020.11.01. 17:35

Gyorsan eldőlt

Szentesen folytatta hibátlan menetelését a Ferencváros, a zöld-fehérek 21–6-ra nyertek.

Ahogyan azt várni lehetett, erősen tartalékos összeállításban fogadta a Metalcom Szentes a Ferencvárost a férfi vízilabda OB I. 8. fordulójából pótolt mérkőzésen. A hazaiak 37 nap után játszottak ismét tétmérkőzést, ugyanis szeptember utolsó napjaiban kiderült, öt játékosuk és vezetőedzőjük fertőződött meg a koronavírussal. Pellei Csaba már irányíthatta a Kurca-partiakat a medencepartról, a meggyógyult pólósokra viszont még kivizsgálások várnak, így nem számíthatott rájuk a tréner.

Sorozatban nyolc megnyert bajnoki mérkőzéssel a háta mögött érkezett Szentesre a Bajnokok Ligája-győztes és magyar bajnok Ferencváros. Hazai szempontból brutális helyzetkihasználással kezdett a zöld-fehér együttes, ugyanis az első negyedben akcióból szinte tarthatatlanok voltak, nyolcból hetet gólra váltottak. Egyedül csak két emberelőnyös szituációval gyűlt meg a bajuk, ennek ellenére nyolc perc játékot követően már 2–7 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben alábbhagyott a góleső. Jelentős időt tölthettek a vízben a szentesi fiatalok, Makán Róbert ráadásul ötméteresből gólt is szerzett, a nagyszünetre 11–4-es FTC-előnnyel mehettek a csapatok.

A harmadik negyedben ismét kinyitotta a gólzsákot a Ferencváros, hatszor talált be a szentesi kapuba. Pellei Csaba bizalmat szavazott a 17 éves Kovács Krisztián Botondnak, aki élete első OB I.-es mérkőzését világklasszisok ellen játszhatta. A záró nyolc percben mindkét vezetőedző fiataljaira támaszkodott már, a Ferencváros 21–6-os sikerével kilencedik sikerét aratta.

A Metalcom Szentes legközelebb szerdán 19.30-kor az OSC vendége lesz.