Módosulhat a kiírás

2020.12.21. 16:16

Március 4-ig pótolni kell a férfi kézilabda BL-ben elmaradt meccseket

Fontos döntéseket hozott meg az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága a dániai Herningben megtartott gyűlésén. Eszerint minden csapat továbbjuthat a férfi és női Bajnokok Ligájában, ha előbbiben március 4-ig, utóbbiban február 14-ig nem tudják bepótolni az összes mérkőzést, amelyet a koronavírus-megbetegedések miatt halasztottak el az ősz folyamán.

B. D.

Az ősszel elhalasztott mérkőzések miatt rengeteg meccs vár majd tavasszal Dean Bombacékra.

Fotó: Karnok Csaba

Az Európa Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága úgy döntött, január 25-ig kell meghatározni az összes elhalasztott mérkőzés új időpontját. Amennyiben ez nem lehetséges, módosul a versenykiírás, az elmaradt meccsek megnyeréséért járó két pontot minden esetben a vétlen fél kapja, a csoportkörből minden csapat továbbjut, és pályára lép a nyolcaddöntőben – szemlézi az MTI az európai szövetség (EHF) honlapjának szombati be­­számolóját, majd hozzáteszik, hogy a férfi és női Európa-ligában is ezt a rendszert alkalmazhatják, de a kieséses szakaszt itt nem szeretnék kibővíteni.

Azonban az ülésen hangsúlyozták: a kézilabda-szövetség elsődleges célja továbbra is a mérkőzések sikeres átütemezése, hogy az eredmények a pályán alakuljanak ki.

Az eredeti versenykiírás szerint a férfi és a női BL-ben mindkét nyolcas csoportból az első hat helyezett jut tovább, az első két-két együttes a negyeddöntőbe kerül, a 3–6. helyezetteknek a rájátszás első fordulójában játszaniuk kell a negyeddöntőbe jutásért.

Az ősszel elhalasztott mérkőzések miatt rengeteg meccs vár majd tavasszal Dean Bombacékra. Fotó: Karnok Csaba

A MOL-PICK Szeged 2020 őszén négy mérkőzését halasztotta el az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt. A Tisza-partiak hat meccsen eddig négy pontot gyűjtöttek, így különösen fontosak számukra az elhalasztott találkozók pótlása, mivel a francia Paris Saint-Germain, a német SG Flensburg-Handewitt, a lengyel PGE Vive Kielce és az észak-macedón RK Vardar Szkopje ellen is az újszegedi sportcsarnokban kell majd pályára lépnie. Bár Párizsban és Szkopjéban is érdekeltek lesznek még a Pastor-tanítványok.

A jelenlegi tervek alapján a Bajnokok Ligája kiírása a januári egyiptomi világbajnokságot követően február 10-én folytatódhat Bánhidi Bencéék számára,

akkor a portugál bajnok FC Porto érkezik Magyarországra. Idegenben rendkívül foghíjas kerettel 26–24-es vereséget szenvedett a MOL-PICK Szeged Portugáliában az ősszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában