Magyar csúcsot vágott Ópusztaszeren

2020.12.29. 13:45

Remekül zárta a sportfavágók virtuális Európa-bajnokságát Bozsó Zoltán

Picin múlt, hogy az ópusztaszeri Bozsó Zoltán nem jutott be a legjobb nyolc közé a sportfavágók virtuális Európa-bajnokságán, amelyen mindenkinek „házhoz vitték” a világbajnoki körülményeket.

Becsei Dávid

20200226 Ópusztaszer Bozsó Zoltán favágó világbajnokságra készül, bemutatja hogyan vág ki akár egy 20 méteres fát. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

December 5-én az ópusztasze­­ri faluház udvarán a virtuális Európa-bajnokság keretén be­­lül hat versenyszámot teljesített hivatalos versenybírók és kamerák kereszttüzében Bozsó Zoltán. Időeredményeket ekkor nem közöltek vele, de érezte, a stock saw, vagyis a motorfűrésszel két korong vágása kiválóan sikerült.

– Izgatottan ültem le a családdal a nappaliban a televízió elé – utalt arra Bozsó, hogy a 14 versenyző munkáit a legnagyobb videómegosztón mutatták be egy színvonalas műsorban, amelyet utólag is meg lehet tekinteni. – Nagyon izgultam, mert nem akartam utolsó lenni. Izgalmas verseny volt, néha tizedmásodperceken múlt az első hely. Majdnem sikerült bejutnom a legjobb nyolc közé, hárman szereztünk az első kör után 13 pontot. Egyenlőség esetén pedig az Underhand chop versenyszám eredménye a döntő, amelyben az osztrák ellenfél bizonyult a legjobbnak velem és a norvég bajnokkal szemben – emlékezett vissza.

A legjobb nyolc közé az első három versenyszám alapján lehetett bejutni, ezek közül a stock saw-ban Bozsó új magyar csúcsot és valószínűleg európai rekordot is felállított 9.91 másodperces eredményével. A világcsúcstól sem járt messze, amelyet a mentor, a cseh Martin Komárek tart 9.51-gyel.

– Nem tudtam annyit ké­szülni az Eb-re, amennyit szerettem volna, ehhez képest teljesen elégedett vagyok a teljesítményemmel. Különösen a fejszés versenyszámoknál jött ki, hogy mennyivel előrébb járnak azok, akik profi szinten űzik ezt a sportágat, nem csak hobbiból. Az underhand chopban új egyéni csúcsot értem el, ami még jobb is lehetett volna, csak három ütésem lecsúszott. Ami pedig a stock saw-t illeti, ezt a versenyszámot megnyertem, éreztem, amikor végeztem, hogy nagyon jól sikerült, de nem tudtam, elég lesz-e az első helyhez – mesélte. Elég lett, sőt, ezzel új magyar csúcs született.

Rengeteg gratulációt kapott a remek eredmény után, egész Ópusztaszert és a távolabbi ismerősöket is megmozgatta a virtuális Eb, rengetegen nézték az élő közvetítést.

Ami pedig a 2021-es versenynaptárt illeti, egyetlen megmérettetés időpontja sem ismert még. A Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon márciusban tervben van egy hazai verseny, amelyre évek óta meghívják a cseh sztárfavágót, Martin Komáreket, a magyarok edzőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában