Szívesen játszana

2020.12.04. 18:13

Karsai László nem élt át még ilyen helyzetet

A Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapatának igazolt játékosai heti kétszer edzenek, így próbálják átvészelni a pandémia miatti meccshiányt. Karsai László csapatkapitány szívesen játszana.

M. J.

A szegedi csapatkapitány, Karsai László nehezen éli meg a bajnokik nélküli időszakot (archív fotó).

Fotó: Kuklis István

November elején még megrendezték az egyéni országos bajnokságot, azóta viszont szünet van a tekesportban. A Zengő Alföld Szegedi TE hétből hét sikerrel állt a szuperligában, míg egyéniben Zapletán Zsombor három aranyérmet nyert, Kiss Norbert további három medált.

– Nyögvenyelősen indult a bajnokság. A Szentgotthárd elleni idegenbeli meccset szerettük volna elhalasztani, mert nem utazhatott velünk a két légiósunk, de ezt nem engedték – mondta Karsai László, a Szeged csapatkapitánya.

A szegedi csapatkapitány, Karsai László nehezen éli meg a bajnokik nélküli időszakot (archív fotó).
Fotó: Kuklis István

– Az első két kör szoros volt, de behúztuk a meccset nélkülük is. Később más halaszthatott, nem ment el a bajnokira, minket meg köteleztek a lejátszásra... Egyelőre elsők vagyunk hét győzelemmel, és bízom benne, hogy újraindul a sorozat, és befejezhetjük a szuperligát, amelyben esélyesek vagyunk a bajnoki címre. Sajnálom, hogy a szövetség nem engedi a folytatást. Aki vállalja, annak engedni kellene, hogy lejátszhassa a mérkőzéseit. Iga­­zolt sportolóként hetente kétszer edzhetünk, de ez mégsem olyan, mint ha bajnokit játszanánk. Jó formában vagyunk, ezt mutatják az edzések, kár, hogy nem lehet játszani. Ha nem lesz bajnokság, akkor a szponzorok elhagyhatnak bennünket, és komoly bajban lehet a csapat, a sikeres szegedi tekesport, amely másfél évtizede folyamatosan a világ legjobb négy klubja között van. Mindenhol engedik a sportolást, mi meg egy hónapja leálltunk. Még mindig igyekszünk csapatként működni, szombatonként közös edzésünk van.

Karsai nagyon sok mindent megélt a sportágban.

– Mégis nagyon nehezen viselem ezt az időszakot – nyilatkozta. – Egyrészt nem bírom ezt a fajta bezártságot, amely ránk van erőltetve. Másrészt maga a sport léte forog kockán. A nem olimpiai sportágak mindegyike pengeélen táncol. Nem voltam még ilyen helyzetben a pályafutásom négy évtizede alatt, de ezeket az értékeket nem szabadna elengedni. Tönkremehetnek a klubok, és ez nemcsak magyar, hanem né­­met vagy osztrák probléma is. A sport leépítése zajlik. Az amatőr sportba rengeteget beleteszünk, igyekszünk kihozni belőle a maximumot, és most ezt tiporják szét. Lehetne játszani, de nem engedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában