Gyászhír

2021.01.21. 11:53

Elhunyt Bagaméry László

Nagy veszteség érte Szeged sportéletét. 77 éves korában elhunyt Bagaméry László ismert sportújságíró. A Délmagyarország sportrovatának egykori vezetőjeként rengeteg bajnoki meccsről tudósított, legendás alakja volt Szegednek.

munkatársunktól

Forrás: DM

Kritikus sportújságíróként, rovatvezetőként szurkolt riportalanyainak, legyen szó a sokat csepült labdarúgásról, a Szegeden szép sikereket hozó kézilabdáról vagy éppen a Tisza fölött suhanó motorcsónakokról.

A legendás Stefánián lévő sajtóház kapuját 1969. március első napján lépte át, majd egy év után került a Délmagyarországhoz a sportrovatba. Büszke volt rá, hogy a legjobb vidéki lapként emlegették a Délmagyarországot. Később dolgozott a lila Délvilágnál, majd a Páholy című havilapnak is.

Bagaméry László (balról) Fotó: DM

- Örömmel veszem, amikor egy-egy ügyes fiatal kolléga írását olvashatom a lapban. Nekik csak annyit tudok tanácsolni, hogy szívvel-lélekkel csinálják ezt a szakmát, és mindig igyekezzenek az igazat írni. Akkor sok örömük lesz a munkába- nyilatkozta még 2006. augusztusában a lapunkban megjelent V. Fekete Sándorral készített interjúban.

Az elmúlt években rendszeres vendége volt a lapunk által szervezett Az év sportolója díjátadógálánknak, amelyen korunk neves, ismert és sikeres világ-, Európa- vagy olimpiai bajnokainak adhatta át a díszes elismeréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában