Új klub is alakult

2021.01.28. 15:21

Répcelakon tértek vissza a szegedi szkanderesek

Több verseny- és edzésmentes hónap után január közepén a Vas megyei Répcelakon akadt gyakorlási lehetőségük a szegedi szkandereseknek, többek között a világkupagyőztes Fábián Zsoltnak, aki nemrég saját klubot alapított.

Becsei Dávid

A legtöbb verseny elmaradt, a konditermek bezárásával pedig az edzéslehetőségeik is jelentősen csökkentek, csak otthonukban, többnyire egyedül tudják magukat szinten tartani.

Az esztendő utolsó hónapjai viszont nagy változást hoztak a szegedi szkanderesek számára, ugyanis addig a Boxvilág SE szakosztályaként működtek, októberben viszont hivatalosan megalakult a Maláj Team Szkander Sportegyesület, így már saját csapatuk van.

– Nagy mérföldkő ez számunkra, hiszen ez az önállóság meghozta azt is, hogy igényelhetünk támogatásokat, valamint saját magunkat képviselhetjük a versenyeken – árulta el lapunknak a csapat névadó alapítója, Fábián Zsolt.

A szegedieknek örömtelin indult a 2021-es esztendő, mivel hosszú hónapok után versenyen vehettek részt. A 15 tagú Maláj Teamet öten képviselték idén a répcelaki országos bajnokságon. Az elmúlt években jellemzően egy kecskeméti bevásárlóközpontban tartották meg az eseményt, hogy minél több érdeklődő testközelbe kerüljön a sportággal.

– A vírus miatt, mint a legtöbb sportoló, mi sem tudtunk együtt edzeni, amióta bezártak az edzőtermek. Fura verseny volt szurkolók nélkül, a mérkőzéseken is maszkot kellett viselni, de a sok zavaró körülmény ellenére sikeres versenyen vagyunk túl – jegyezte meg Fábián.

Fábián Zsolt mellett Daru Dávid, Atesán Attila, Pataki Patrik és Kurtai István vett részt a répcelaki versenyen, Mind a négyen a junior kategóriában indultak, először országos megmérettetésen, de így is remekül szerepeltek, míg Fábián bal kézzel a második, jobbal a harmadik helyen végzett csoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában