Jókor szólalt meg a vészcsengő

2021.01.27. 14:36

Szentesi másodedzővel jutott ki az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Hat nap alatt hat meccset játszott a trieszti olimpiai selejtezőtornán a magyar női vízilabda-válogatott, de a szentesi származású másodedző, Tóth László szerint ezt a fáradtságot a kvótasiker feledteti.

Becsei Dávid

Fotó: Vidovics Ferenc - archív

Az olaszországi Triesztben döntőbe kellett jutnia a kvalifikációs tornán a magyar női vízilabda-válogatottnak, hogy indulási jogot szerezzen a tokiói olimpiára, amelyet a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendeznek majd meg. Ezt az álmot túlszárnyalta Bíró Attila szövetségi kapitány csapata, ugyanis az elődöntőben Olaszországot 13-10-re legyőzte, majd a döntőben Hollandiát is két vállra fektette.

– Ez volt a célunk, ezért utaztunk ki Triesztbe, hogy kvótával a zsebünkben térjünk haza, és ha már ott vagyunk, akkor a döntőt sem akartuk elveszíteni. Jól jöhet ez még nekünk mentálisan, hogy az utolsó három meccsünket a hollandok ellen megnyertük. Az Európa-bajnokság bronzmeccsét, a szentesi világliga-­mérkőzést, valamint most az olimpiai kvalifikációs torna döntőjét – árulta el lapunknak Tóth László, a válogatott másodedzője, aki hosszú éveken át Szentesen edzősködött, a női csapattal bajnoki címet is nyert.

– Rengeteg melót beletettek ebbe a lányok. Egy éve ez járt mindenki fejében, hogy lesz majd egy elődöntő, amit meg kell majd nyernünk. Megnyertük, nagyon örülünk neki. Elfáradtunk, sokat is buszoztunk haza, de ezt a fáradtságot feledteti, hogy végrehajtottuk, amiért rengeteget dolgoztunk – tette hozzá.

Többen megijedtek, amikor a csoportdöntőben Görögország ellen szinte semmi sem jött össze a válogatottnak és vereséget szenvedett. Tóth László utólag úgy látja, ez is a magyarok malmára hajtotta a vizet.

– Utólag jól jött, hogy büntetlenül kikaphattunk, mert megszólalt a vészcsengő, hogy vigyázat, jobban kell koncentrálni. Bár jól védekeztünk, csak nyolc gólt kaptunk, de támadásban ez kevés lesz. Már a franciák elleni negyeddöntőben is látszott, hogy élesebbek a lányok, amit utána a kulcsmeccsen végképp bebizonyítottak – emlékezett ­vissza kérdésünkre a magyar női vízilabda-válogatott szentesi származású másodedzője, Tóth László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában