A szegedi Bíró André nagyszerű formában tért vissza a versenyzéshez

2021.01.20. 13:55

Végig hasonlóan teniszezne

A székesfehérvári Kiskút Tenisz Klubban vett részt első idei férfi 1-es versenyén a szegedi teniszező, Bíró André, aki a kiírás előtt a döntőt tűzte ki célként, ám végül bajnokként távozhatott.

Tóth Alex

Habár másfél hónapja nem játszott tétmeccset, gyorsan és remekül sikerült újra felvennie a ritmust a teniszhez tavaly megkomolyodottan visszatért szegedi Bíró Andrénak. Székesfehérváron egy kimondottan erős mezőnyben, magyar szinten a legmagasabb F1-es versenyen indította be a 2021-es szezonját.A magyar ranglista 21. helyén található Bíró negyedik kiemeltként kezdte meg a szereplést, majd később a 8. helyezett, ezen a versenyen első kiemeltként induló Füle Mátyás ellen győzőtt a döntőben. A szegedi teniszező elárulta, nem titkolt szándéka, hogy minél gyorsabban eljusson a magyar mezőny legjobb 10 játékosa közé.

– Ez a tervem szerencsére eddig jól halad. A visszatérésem óta 6 versenyt jatszottam, ezek után pedig már a 21. helyet foglaltam el. A mostani győzelmemmel újra kicsit közelebb kerülhet a cél, ugyanis ha jól számolom, akkor a 17. pozícióba kerülök – avatta be lapunkat Bíró.

6:3 6:3, majd egy sérülés miatt játék nélkül megnyert találkozó, végül az elődöntőben egy rosszul kezdett meccs megnyerése.

Ez volt Bíró André útja a döntőig, ahol Füle Mátyás várta.

– Mátyás nagyon jó játékos, ennek megfelelően magas szintű párharcra számítottam. Kiélezett meccs volt. Az első szettet sikerült 6:3-ra megnyernem egy breakkel, majd a második szettet 6:4-re ellenfelem hozta. Jött a döntő szett, ahol super tie break volt rendes szett helyett. Egyébként ezt én kifejezetten nem szeretem, mert ha pár labdát elrontasz, már nagyon nehéz visszajönni. Természetesen így is indult, de a kezdeti nehézségen felülkerekedtem, és végül egy izgalmas meccsen nyertem 10:8-ra egy remek ellenfél ellen – foglalta össze a döntő menetét.

André elmondta, a nemzetközi porondra is visszavágyik, de saját belátása szerint ehhez először még a fizikai állapotán kell javítania. Családja egyébként teljes mellszélességgel mellette áll a teniszben. Testvére, a Nutri Nature táplálékkiegészítőkkel foglalkozó vállalkozás ügyvezetője egyben egyik fő támogatója, illetve a megfelelő kondíció elérésében is nagyban segít neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában