Közelednek a tétmeccsek

2021.02.25. 14:32

A felkészülési időszak finisében jár a KÉSZ–St. Mihály, a kupában kezdenek

Jövő hétvégén már a női labdarúgó magyar kupában lép pályára a KÉSZ–St. Mihály csapata, amely így már a felkészülés finisében jár. A lányok legutóbb a Diósgyőr ellen gyakoroltak.

V. P.

20200930 Makó KÉSZ - ST. MIHÁLY FC-ASTRA-ALEF HFC-ÜLLŐ Szentmihály-Astra NB I.-es női labdarúgó-mérkőzés. Képen: MALESEVIC SANDA Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

2–1-re nyert a női labdarúgó NB I.-ben jelenleg harmadik helyen álló Diósgyőr a tápéi KÉSZ Arénában megrendezett felkészülési mérkőzésen a KÉSZ–St. Mihály vendégeként. A szegedieknek ez volt a második gyakorlómeccsük a téli időszak során, miután korábban az NB II. Nyugati csoportjában listavezető Puskás Akadémia ellen játszottak.

– Idény eleji formát mutattunk a Diósgyőr ellen. Ahhoz képest, ahogyan zártuk az ősszel a bajnokságot, ez más játék volt. Hosszú volt a szünet, így várható is volt ez a kis visszaesés, és a lányok kemény munkát végeztek az elmúlt időszakban, ez is látszott a pályán. Az eredmény teljesen másodlagos, ebből negatív dolgokat nem szabad leszűrni, a fontos meccsek ezután következnek – összegzett lapunknak Jenei Péter, a St. Mihály edzője.

Az idény első felében remekül teljesítettek a Tisza-partiak, hiszen 11 pontot gyűjtve a tabella ötödik helyéről várhatják majd a tavaszi folytatást.

Az Astra ellen itthon kikapott, idegenben viszont nyert a bajnokságban a St. Mihály. Most a kupában találkoznak. Fotó: Karnok Csaba

– Mindig van hova fejlődni. Az, hogy az ősszel jól működtek a dolgok, nem jelenti azt, hogy ne lenne hol javítani, ezen dolgoztunk az elmúlt időszakban. Jól jött a pihenő persze a lányoknak, de a leállás miatt egy picit fejben és fizikálisan is vissza kellett hozni a társaságot

– tette hozzá Jenei Péter.

Ami pedig a folytatást illeti, jövő vasárnap a magyar kupában már tétmérkőzés vár Bartalis Barbaráékra, hiszen az Astra vendégeként folytatják a sorozatot. Azzal az Astrával játszanak, amely ugyan nyolc ponttal, de a szegediek előtt áll a tabellán: nem mellesleg decemberben éppen ellenük játszotta eddigi utolsó bajnokiját a St. Mihály, amelyet 2–0-ra megnyert.

– Felfoghatjuk úgy is, mint egy bajnoki főpróbát, hiszen egy héttel később folytatódik a bajnokság. Mindenféleképpen egy jó erőfelmérő lesz a bajnokik előtt. Ha már idáig eljutottunk a kupában, akkor nem adjuk fel a lehetőségét annak, hogy még jobb eredményt érjünk el

– zárta Jenei Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában