Férfi vízilabda OB I.

2021.02.03. 14:05

Ezt kívánják a szegedi vízilabdázók

Nehéz mérkőzésekkel hangolt idei első olyan meccsére a Szegedi VE a férfi vízilabda OB I.-ben, amelyen esélyesként ugrik vízbe. Ma 11.30-ra a KSI érkezik az újszegedi sportuszodába, míg a Metalcom Szentes sorozatban három győztes meccs után Pécsett vizitál.

Becsei Dávid

– Nagyon jó itthon játszani, de elképesztően hiányzik számunkra a közönségünk. Gondoljunk bele, ha a Ferencváros (8–9) és a Vasas (7–9) ellen 300 ember lett volna a sátor alatt… Most a legnagyobb kívánságunk, hogy meccseket nyerjünk, valamint végre a szurkolóink előtt játszhassunk, immár az új uszodában

– válaszolta Szabó Zoltán, a Szegedi VE trénere arra a kérdésünkre, hogy mennyire furcsa nem átlépni a csapattal a Szeged-táblát.

A Szeged az FTC-t és a Vasast is tíz lőtt gól alatt tartotta, amely a védekezést dicséri.

– Ami a legjobbak ellen sikerül, annak a velünk egy szinten vagy alattunk lévők ellen is menni kell. Ez kell, hogy ön­bizalmat és magabiztosságot adjon a folytatásra

– folytatta.

A KSI három pontot gyűjtött eddig, a Tatabányát 14–12-re győzte le otthon, az utolsó előtti helyen áll a tabellán. A Szegedi VE 10–8-ra nyert őszi harmadik meccsén a fővárosiak ellen vendégként.

– Csakis a győzelemmel le­­szek elégedett, azt várom, hogy megjön az önbizalmuk és magabiztosságuk a srácoknak, megmutatják, hogy nem csak végrehajtói egy taktikának

– osztotta meg várakozását Szabó.

A Tatabánya, az UVSE és a Honvéd hazai legyőzése után a Metalcom Szentes Pécsett vendégeskedik a bajnokság háromhetes szünete előtt.

– Bizakodó vagyok, mert utoljára a nyári magyar kupán volt teljes a keretünk, most a januárt már újra így dolgozhattuk végig. Pécsen vendégként olyan nehéz nyerni, mint Szentesen, a BVSC is csak ikszelt, de egy olyan játékkal, amelyet a Honvéd ellen mutattunk az első negyed után, azzal van esélyünk erősebb játékosállományunkkal

– árulta el érdeklődésünkre Pellei Csaba, a szentesiek vezetőedzője.

Hozzátette, a pécsiek hasonlóan rakkolós játékstílust képviselnek, mint a BVSC, amelyet a rengeteg labda nélküli betörés jellemez, és ez a statikus játékra támaszkodó Metalcomnak nem fekszik. Így a kulcs az lesz, me­lyik csapat tudja ráerőltetni a másikra az erősségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában