Helyi sport

2021.02.16. 15:09

Fontos meccset nyert meg a Floratom

Nagy győzelmet szerzett a Floratom AC Szeged a férfi asztalitenisz Extraliga legutóbbi fordulójában. A szegediek ugyanis egy közvetlen rivális, a Komló otthonában tudtak nyerni, méghozzá úgy, hogy 2-0-ról sikerült megfordítaniuk a mérkőzést.

Vitsek Iván és Kószó Attila is remek teljesítményt nyújtott, főszerepet játszottak a Floratom győzelmében. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Párosban ugyan vereséggel kezdett a Floratom a rivális Komló otthonában, majd Sabján Lukácsot győzte le, amivel 2-0-ra vezettek a hazaiak. Vitsek azonban három szettben legyőzte Vargát, majd Kószó egyéniben visszavágott a párosban elszenvedett vereségért Németh Jánosnak egy ötszettes csatában, ezzel egyenlíteni tudott a Floratom, 2-2.

Sőt, csapattársához hasonlóan egyéniben Vitsek is legyőzte a győztes komlói páros másik tagját, Sabjánt, méghozzá bravúrosan, 2-0-ról megfordította a saját meccsét, így máris a szegedieknél volt az előny. Németh legyőzte Lukácsot, viszont Kószó három szettben verte Vargát, amivel 4-3-ra elhozta a meccset is a szegedi csapat.

Vitsek Iván és Kószó Attila is remek teljesítményt nyújtott, főszerepet játszottak a Floratom győzelmében. Fotó: Frank Yvette

Ezzel komoly győzelmet könyvelhetett el a Tisza-parti együttes, hiszen a négyes döntőért folytatott harcban egy közvetlen riválisukat a szeptemberben, hazai pályán aratott siker után idegenben tudták legyőzni, ezzel pedig Vitsek Ivánék továbbra is tartják negyedik helyüket a bajnokságban.

A Floratom legközelebb vasárnap játszik, amikor is a tabellán sereghajtó Kiskunfélegyháza vendége lesz a férfi asztalitenisz Extraligában.

Lukács Levente: – Két klasszisteljesítménynek köszönhetően bravúros győzelmet arattunk.

Komló–Floratom Szeged 3-4

Férfi asztalitenisz Extraliga, 14. forduló.

A szegedi győzelmeket szerezték: Vitsek (2), Kószó (2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában