Megér még egy év munkát

2021.02.23. 10:30

Sárosi Laura hasznosan tölti Szegeden a plusz időt

Szettveszteség nélkül szerezte meg az újabb országos bajnoki címét Sárosi Laura. A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE játékosa párosban is nyerni tudott Pécsett, és továbbra is azon dolgozik, hogy újra ott legyen az olimpián.

V. P.

20201015 Szeged Goodwill Pharma Tisza Tollas SE szegedi tollaslabda klub Képen: Sárosi Laura fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Céljainak megfelelően teljesített a pécsi országos bajnokságon Sárosi Laura. A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE játékosa egyéniben úgy nyerte meg az aranyérmet, hogy szettet sem veszített: vegyes párosban Piliszky András oldalán szintén bajnoki címnek örülhetett.

– Az volt a célom, hogy megnyerjem az ob-t, az egy extra dolog volt, hogy nem vesztettem szettet. Magyarországon már vannak olyan tollaslabdázó lányok, akik legyőzhetnek engem. Az edzésmunkával és a fizikális résszel tudtam, hogy nem lesz gond, hiszen jó munkát végeztünk. A mentális részre kellett fókuszálnom, de a csapatommal ezt is össze tudtuk tenni, bíztam abban a munkában, amit letettünk az asztalra

– összegzett lapunknak Sárosi Laura.

A klasszis sportoló tavaly érkezett a szegedi klubhoz, és mint elmondta, új klubjának lehetőségei rengeteget segítenek neki a mindennapokban, hiszen a Squash Clubban minden adott ahhoz, hogy a legjobbját nyújthassa.

– Budapesten napi két-három órát utaztam csak azért, hogy edzésre menjek. Ez az idő Szegeden felszabadul, hiszen egy nap fél órát ülök az autóban. Olyanokra van időm, amit a fővárosban nehezen volt időm beilleszteni, vagy pedig a saját ügyeimet is el tudom intézni napközben. Nem mellesleg pedig a klubban emberekkel vagyok körülvéve, a sporton kívüli élet is fontos, ez is rengeteget jelent, így könnyebb volt megszeretnem a várost – tette hozzá.

Megtalálja a motivációt, és alkalmazkodik is a jelenlegi helyzethez Sárosi Laura. Fotó: Kuklis István

Sárosi Laura úgy tervezte, a tokiói olimpiai szereplés után visszavonul, azonban az ötkarikás játékokat a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották. Azonban az olimpiával kapcsolatban továbbra is sok a kérdőjel.

– Azok jönnek ki jól ebből a helyzetből, akik nagyon gyorsan tudnak alkalmazkodni. Ebben nekem sokat segített a csapat, a vezetőség és a szponzorok, ők tudják, hogy min megyek keresztül. Egy olyan ügy mellé álltak, ami lehet, hogy nem is lesz. Ilyen helyzetben senki sem volt még. Plusz egy év nem olyan nagy dolog ahhoz képest, amit az elmúlt húsz évben beletettem. Lesznek versenyeink, ezek pedig részcélokat és egyben motivációt is jelentenek – fogalmazott.

Ami pedig a kvalifikációt illeti, Sárosi Laura kitért rá, a naptár szerint márciusban folytatódnak a kvalifikációs versenyek, amelyeken keresztül kvótát szerezhet, de egyelőre nem tudni, melyik versenyt tudják megrendezni. Elképzelhető, hogy a ranglista dönt, ha így lesz, akkor az kedvező lenne számára, hiszen kijutna Tokióba, de jobban örülne, ha a pályán érhetné el mindezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában