#kézilabda

2021.03.19. 14:58

Az olimpia a tét Győrben

Sorrendben Kazahsztán, Szerbia és Oroszország ellen játszik ma (17 óra, élő: M4 Sport), holnap (17.30) és vasárnap (20.30) a magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai kvalifikációs torna győri csoportjában, amelyből az első két helyezett lehet majd ott az ötkarikás játékokon nyáron Tokióban.

B. D.

Kovacsics Anikó (91) és Janurik Kinga a BL-kudarc után ötkarikás kvótáért harcolhat a válogatottban. Fotó: Árvai Károly/MW

Fotó: çrvai K‡roly

Az elmúlt hétvégén a férfi kézilabda-válogatottak olimpiai se­­lejtezős tornája már lezajlott három helyszínen. Meglepetések bőven akadtak, ugyanis Szlovénia és Horvátország sem tudott kvótát szerezni, előbbit a svédek, utóbbit a portugálok előzték meg. Norvégia, Brazília, Franciaország és Németország viszont sikeresen vette az utolsó akadályt.Az utolsó akadály vár Elek Gábor szövetségi kapitány női magyar válogatottjára is – a férfi nüanszokkal, de lemaradt a kvalifikációs tornán való részvételről.

Hazai pályán kell majd ádáz csatát vívniuk a magyaroknak Szerbiával és Oroszországgal – Kazahsztánt könnyedén győzhetik le valószínűleg, a 2019-es világbajnokságon 39–15-re sikerült.

Elek Gábor a koronavírus- fertőzése után szerda este már csatlakozhatott a kerethez, ad­­dig Danyi Gábor és Görbicz Anita helyettesítette. A válogatott magját tizenegy Ferencváros-játékos adja, amelynek Elek az edzője 2007 óta. A zöld-fehérek kézilabdázói viszont egy komoly csalódás után érkeztek a válogatott edzőtáborába, ugyanis a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen nem tudták kiharcolni a negyeddöntőbe jutást a Bajnokok Ligájában. Idegenben háromgólos vereséget szenvedtek (22–19), majd Budapesten hétgólos hátrány után már kettővel vezettek, vé­­gül csak 29–28-ra nyertek, így búcsúztak, és nem játszhatnak a négyes döntőért a Győri Audi ETO KC-val.

Kovacsics Anikó (91) és Janurik Kinga a BL-kudarc után ötkarikás kvótáért harcolhat a válogatottban. Fotó: Árvai Károly/MW

– Meglehetősen speciális helyzetben vagyok, hiszen tíz-­­tizenegy napja nem láttam a klubcsapatomból ideérkező játékosokat sem, akik a gerincét adják a válogatottnak. Ami­kor megérkeztem, nagyon jó hangulat fogadott, ezt jó volt látni. Szerencsére a távollétem ideje alatt teljes mértékben tudtam Danyi Gáborra támaszkodni, valamint Görbicz Anita is nagy szerepet vállalt. Velük folyamatos volt a kapcsolattartás, illetve az edzésekről készült videóanyagokból tudtam én is dolgozni – nyilatkozta a szövetség honlapjának Elek Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában