Nagyon közel a bravúrhoz

2021.03.02. 10:13

Egy lépésre a felsőházi rájátszástól a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdázói

Hazai teljesítményének megismétlésére, azaz szettveszteség nélküli győzelemre volt szüksége Tapolcán a Vidux-Szegedi RSE férfi-röplabdacsapatának, amit kulcsjátékosuk nélkül is sikeresen teljesítettek a Tisza-­partiak a Sümeg ellen.

Tóth Alex

Ahogyan korábban megírtuk, nagy bravúr kapujába ért a Vidux-Szegedi RSE férfi-röplabdacsapata az NB I. alapszakaszának befejezését illetően, a szegedieknek reális esélyük adódik megszerezni a felsőházi rájátszást érő helyezést. Az ehhez szükséges két fel­adat közül az egyiket vasárnap teljesítette a csapat, hiszen bár nem pörgött maximális fordulatszámon, így is hozni tudta a szettveszteség nélküli győzelmet a Sümeg ellen.

A felsőházi rájátszás esélyének megmaradásához a nap másik bajnoki mérkőzésének is kedvezően kellett alakulnia, ahol a Dág ugyan vereséget szenvedett a MÁV Előre Bericaptól, de két szettet elrabolt ellenfelétől, ez pedig Nusser Elemér csapatának malmára hajtotta a vizet.

A Sümeg ellen a csapat egyik legkiválóbb játékosára, Nacsa Gáborra nem számíthatott a vezetőedző, de rajta kívül mindenki rendelkezésre állt, így mindenképpen a Vidux-Szegedi RSE számított a párharc egyértelmű esélyesének, pláne azt figyelembe véve, hogy a tapolcai ellenfél egyébként is javarészt fiatalokból álló keretének a mérkőzés napján egy ifjúsági tornán is parkettára kellett lépnie.

Sima sikerrel teljesítette a feladatot a szegedi csapat, amely egy fáradt ellenfél otthonában remekül kapcsolt rá a szettek véghajrájában, ez pedig elég volt a 3:0-s győzelem megszerzéséhez.

Saját kezében tehát a Vidux-Szegedi RSE sorsa, amely egyetlen lépésre áll a felsőházi rájátszástól. Ehhez azonban egy korántsem egyszerű feladat teljesítésére lesz szükség, ugyanis a jövő heti MÁV Előre elleni záró párharc alkalmával csak 3:0-s, vagy 3:1-es siker esetén valósulnak meg az álmok.

Nusser Elemér: – Valóban a bravúr kapujában állunk, de ezt szó szerint kell érteni, vagyis tényleg bravúrnak számítana, a székesfehérvári rivális ugyanis komplettebb csapat nálunk. Örülök, hogy megteremtettük a mindent eldöntő ki-ki meccs esélyét, megpróbálunk élni vele. Köszönjük meg a Dágnak is, hiszen két nyert szett tőlük is kellett ehhez! Szimpatikus volt ellenfelünk, hiszen rendkívül fáradtan is becsülettel küzdött. Nem játszottunk maximális fordulatszámon, de a lényeg a sima győzelem, a szettek hajráiban mindig odatettük magunkat.

Férfiröplabda NB I., alapszakasz, Tapolca: Sümegi Röplabda Egyesület–Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–17, –15, –19).

Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Farkas Baráti Attila, Fülöp Norbert, Kiss Gábor, Sarnyai Ákos, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Demcsák Balázs.

Vezetőedző: Nusser Elemér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában