Jegyzet

2021.03.05. 09:48

Józan ész

B. D.

Az ember csak kapkodja a fejét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában történtekkel kapcsolatosan. Nehezen ért bizonyos döntéseket: ez miért született, ez miért kapott két pontot, azok miért 1-1-et? Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) valahol elvesztette a fonalat. A járvány teljesen padlóra küldte az EHF döntéshozóit. Ezt már valahol 2020-ban is bizonyították, hiszen az utolsó pillanatig vártak a Bajnokok Ligája lefújásával, pedig tisztán látszott, hogy maximum lakásban lehet BL-döntőt rendezni, nem Kölnben. Mégis hetekig csak halogatták a döntést, és erre sikerült rátenni még egy lapáttal. Kineveztek négy csapatot, a csoportok 1–2. helyezettjét, akik szerintük kiharcolták a négyes döntőben való részvételt.

Volt is felháborodás, hogy miért éppen az a négy. A többi csapatot úgy lesöpörték az asztalról, mint ahogy Józsika szokta a gombfocicsapatát, amikor vereséget szenved Petikétől a bajnokságban, és mérges lesz a csapatára. Nem volt érv, nem volt reklamálási lehetőség semmi. A Breszt–Szeged meccs után sem. Pedig a fehéroroszoknál tombolt a koronavírus, mégis játszani kellett. Az eredményt ismerjük. A szegedi felháborodásra és levélre még választ sem küldtek.

Jött is a határozott lépés az elmúlt hétvégén. Kiderült, hogy a tréner, Juan Carlos Pastor koronavírustesztje pozitív lett. Most olyan gyorsan intézkedtek, hogy jóformán lefagyott a rendszer. Nincs meccs, a két pont a Flensburgé. Nagyon határozott lett mindenki. Itt most nem volt susmutolás, megmutatták, hogy milyen kemények, pedig előtte úgy döntöttek az elmaradt meccsek végeredményéről, hogy mindenki szája azóta is tátva van. Sok ráció ebben sem volt, ne keressük a logikus megoldást.

Még egy példa. Mindent elmond arról, mennyire jól szervezi az EHF a BL-meccseket, hogy az elmaradt PICK–Flensburg meccsre a Kanári-szigetekről rendelt játékvezetőket. Nem Szerbiából, Romániából, Horvátországból vagy éppen Szlovákiából, hanem a világ másik végéből, ahonnan nem lehet egy átszállással eljutni. Ez azért durva. Lehet, hogy gondolkodni kellene? Van még hova fejlődni, és a sportág ezt már megtette. Ám akik körülveszik, azoknak úgy látszik, még nem áll szándékukban a fejlődés...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában