A vásárhelyi csapat is hozott egy érmet

2021.03.26. 06:35

Megvédte címét a Haász SZUE női gyorsváltója

Az első nap jó kezdése után a folytatás is nagyszerűen alakult a budapesti felnőtt országos úszóbajnokság második, csütörtöki döntős napján, ahol a Haász SZUE női gyorsváltója címvédéssel lett országos bajnok 4x200 méter gyorson, míg a Hód Úszó SE számára is termett egy újabb érem.

T. A.

Kaposvár 20201210 Úszás 2020 Országos bajnokság OB Fotó Derencsényi István A képen:

Javában zajlik a felnőtt országos úszóbajnokság a budapesti Duna Arénában, ahol egészen szombatig folyamatosan pezseg az élet a vízben, délelőttönként a döntőket, míg délutánonként az elődöntőket tartják a fővárosi uszodában.

A szerdai első döntős nappal megegyezően a csütörtöki másodikat is remekül kezdte a Haász SZUE, amelynek színeiben a nyitónapon 800 méter gyorsúszásban bronzérmet nyerő Fábián Bettina ismét remekelt. A fiatal tehetség ezúttal a 400 méter gyors futamában állhatott fel a dobogóra, ahol Kapás Boglárka és Késely Ajna mögött harmadikként ért célba, megszerezve ezzel csapata és saját maga második bajnoki medálját.

A bajnokok. A 4x200 méteres gyorsúszás a szegedi specialitás, sorozatban negyedszerre védte meg országos bajnoki címét a Haász SZUE női gyorsváltója. Fotó: Derencsényi István

Ezután is maradt miért szurkolni a szegedieknek, hiszen a női gyorsváltó következett, amely 4x200 méteren címvédőként várta a futamot. Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője a bajnokság előtt kiemelte: címvédést vár tanítványaitól, akik nem is okoztak neki csalódást. A Fábián Fanni, Fábián Bettina, Vas Luca, és Pádár Nikolett által alkotott csapat 8 másodperces különbséget mérve nyerte meg a futamot az Eger előtt, országos bajnoki címet nyerve ezzel a szegedi specialitásnak mondható számban.

– Ma a váltó élvezett prioritást, ezért nem indult végül Pádár Nikolett a 200 méter vegyes döntőjében, nem akartunk kockáztatni. Szorosabb finálét vártam, engem is megleptek a lányok, hogy ennyire simán szerezték meg az egyébként papírformának számító aranyérmet, ez óriási eredmény. Immár negyedszer védtük meg címünket, amire rendkívül büszkék vagyunk

– nyilatkozott a Haász SZUE-nak Gellért Gábor vezetőedző, aki hozzátette, minden tanítványa szereplésével elégedett eddig, és hasonlóan szép sikerekre számít a továbbiakban is.

A Hód Úszó SE számára sem telt el siker nélkül a második döntős nap, az utolsó ifjúsági évét taposó Ugrai Panna ismét remekül szerepelt a felnőttmezőnyben. Máté Hunor tanítványa szintén a második bronzérmét szerezte meg, ezúttal 200 méter vegyesúszásban állhatott dobogóra, ahol többek között olyan klasszisok versenyeztek, mint Hosszú Katinka.

A magyar felnőtt országos úszóbajnokság döntői minden délelőtt élőben követhetők a televízióban az M4 Sport csatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában