Értékes pontot szereztek

2021.03.07. 18:17

Nem bírt egymással a Gyirmót és a Szeged-Csanád GA – Galéria

A Gyirmót FC Győr vendége volt a labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely a bajnoki harmadik ellen gól nélküli döntetlent ért el.

Mádi József

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: Huszár Gábor

Érdekes helyzetet hozott a Szeged gyirmóti vendégjátéka, legalábbis ami a kezdőket illet: az egyik oldalon Simon András, a másikon Simon Ádám kapott szerepet. Az iker testvérpár fontos szereplője volt a 2009-ben világbajnoki bronzérmes U20-as labdarúgó-válogatottnak.

Az első valamirevaló helyzetecskére a 10. percig kellett várni, ekkor Gajdos Zsolt meglátta, hogy kint áll a kapujából Hársfalvi, kapura emelt, de a labda messze a kapu felett hagyta el a játékteret.

A 16. percben Simon A. bal lábas kapáslövését bravúrral védte Varga Bence, ez meg a hazaiak első lehetősége volt. Amúgy mindkét csapat gyorsan és szervezetten rendeződött vissza, így nem forogtak veszélyben ebben az időszakban a kapuk. A 29. percben Lencse kísérlete a lelátó egyik oszlopáról vágódott le a pályára nem volt túl magas a színvonal, és a játék sem volt folyamatos a hibák és a szabálytalanságok miatt. A 31. percben Jovanovics is rátűzte jó húsz méterről, és a labda a jobb felső sarok felett szűk egy méterrel hagyta el a játékteret.

A második félidő iramosabban kezdődött, mint az első – mondjuk, annál nem volt nehezebb jobban teljesíteni. Simon András megint megpróbálkozott egy 16-oson kívüli lövéssel, amely ezúttal jócskán fölément. A szünet utáni első negyedórát követően támadóbbá vált a Gyirmót, Csertői Aurél cseréi is a győzelem megszerzése érdekében történtek. A 68. percben Jovanovics elé került a labda a 16-oson éppen kívül, kapáslövése azonban messze elkerülte a kaput.

A 71. percben Vass Ádám pattogós lövése már eltalálta a kaput, igaz, ezúttal Varga B. kezébe „dadogott” bele a labda. Lencse löketénél viszont már jobban kellett figyelnie a szegedi kapusnak, és elvetődve oldalra tolta a labdát.

A 82. percben két szegedi csere hozott össze egy komoly helyzetet, amikor Grumics lecsúsztatta a labdát, Gréczi pedig közel a jobb oldali ötös sarkához lőtt, ám külsővel találta el a labdát, így az oldalhálóban landolt a labda.

Az utolsó öt percben szorongatott a Gyirmót, amely nagyon igyekezett a győzelem megszerzése érdekében, de a szegedi védelem ezúttal kiválóan helyt állt. A 91. percben még volt egy a kapu előtt veszélyesen keresztbe elzúgó labda, ám a másik oldalon nem érkezett senki.

A Szeged-Csanád GA értékes pontot szerzett a bajnokságban harmadik Gyirmót otthonában, ráadásul nem kapott gólt. Erre a labdarúgó NB II. eddigi szakaszában összesen csak négyszer volt példa, és legutóbb a Csákvár elleni hazai mérkőzésen, még tavaly decemberben maradt érintetlen a kapu.

Dragan Vukmir: – Büszke vagyok a csapatomra, egyben gratulálok is minden játékosnak. Jól védekeztünk, az ellenfél nem nagyon jutott el helyzetig. Küzdelmes mérkőzés volt, ahol nekünk volt a végén meccslabdánk a győzelemhez.

Gyirmót FC Győr–Szeged-Csanád GA 0–0

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 28. forduló. Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szőts Gergely (Kiss B., Kovács II. G.).

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák D. (Karacs, 89.), Széles, Kirják – Vass Á. – Radics (Heffler N., 64.), Hajdú – Nagy P., – Simon A., Lencse (Herjeczki, 86.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Varga – Ódor, Szilvási, Pejovics, Mohl – Jovanovics, Simon Á. (Oláh G., 87.) – Varga Sz., Dobos Á. (Gréczi, 81.), Germán (Grumics, 81.) – Gajdos (Kóródi, 69.). Vezetőedző: Vukmir Dragan.

Sárga lap: Nagy P. (80.), ill. Varga Sz. (28.), Ódor (84.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában