Egy kötelezőt kipipáltak

2021.03.30. 08:51

San Marino után holnap Andorrában szerepel a magyar válogatott

Négy pontot szerzett két világbajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott, miután a lengyelek elleni budapesti döntetlent (3–3) követően San Marinóban 3–0-ra nyert. A következő feladat szerdán 20.45-től Andorrában következik.

Mádi József

Cseri (balról) és Botka akadályozza meg a San Marinó-i játékost. Fotó: Árvai Károly/MW

Forrás: MW

Fotó: Árvai Károly

Nincs itt kérem semmi látnivaló. Nagyjából ennyit érdemes elmondani a magyar labdarúgó-válogatott San Marinóban elért 3–0-s sikere után. Azaz semmi extra nem történt, egyszerűen csak igazolta a papírformát Marco Rossi együttese a világbajnoki selejtezők I. cso­­­­portjában, és begyűjtötte a kö­­­telező három pontot.

Statisztika

A meccs egyoldalúságát bizonyítja néhány statisztikai adat: a labdabirtoklás (76:24), a szögletarány (16:1), a kapura lövés (23:1), az összes passz (736:195) vagy a veszélyes támadások száma (79:10).

Az első gól hamar, már a 13. percben meg­­jött, amikor Szalai Ádám 11-esből volt eredményes.

A 20. percben megint büntetőhöz jutottunk, de azt Sallai kihagyta. A német Freiburg támadója aztán a 71. percben fejjel végre eredményes volt, majd a 88. percben Nikolics 11-esből (hármat kaptunk egy meccsen, amúgy mind jogos volt) állította be a 3–0-s végeredményt.

A mérkőzés 85. percében újoncot avatott a válogatott, Géresi Krisztián (Puskás Akadémia) lépett pályára életében először a felnőtt nemzeti csapatban.

Cseri (balról) és Botka akadályozza meg a San Marinó-i játékost.
Fotó: Árvai Károly/MW

Tanulságok

A lengyelek elleni döntetlenhez képest Marco Rossi hét helyen változtatott a kezdőcsapatán, és többnyire olyanok kerültek a kezdőbe, akik a hazai NB I.-ben szerepelnek. Így került a kapuba Dibusz, a védelembe Orbán és Szalai A. mellé Botka, a középpályára Varga K., Cseri, Gazdag, Sigér és Nego, elöl pedig maradt a Szalai Á., Sallai duó. Egy ilyen ellenféllel szemben jó teszt volt ezeknek a játékosoknak, hol is tartanak, és ha Sallai értékesíti a 11-est, a 2–0 után még könnyebb lehetett volna a helyzet.

A szünetben aztán Cseri helyére Nikolics, Nego helyére pedig Kalmár érkezett, majd a 62. percben Gazdag helyére Kleinheisler. Be kell vallanunk, a cseréktől jobb lett a magyar támadójáték, ez­­után érkezett két újabb találat, valamint több kaput eltaláló lövés, és az is igaz, hogy a ha­­zai kapusnak, Benedettininek – aki az olasz Serie C-s Cesena játékosa – több bravúrt is be kellett mutatnia a fáradó társak hibáit javítva.

A lényeg, megvan az egyik kötelező, és ezért a 3–0-ért ugyanúgy három pontot adnak, mint a 2010-es 8–0-ért.

Kapitányi mérleg

– Az első félidőben egy kis nyugalom hiányzott néhány szituációban a játékunkból. Ha meglett volna a második gól, könnyebb lett volna a folytatás, de kihagytuk a második tizenegyesünket. A cserék után sokat javult a játékunk mi­­nősége, sokat elárul a mérkőzés képéről, hogy a hazaiak kapusa volt a mezőny legjobbja ezen a mérkőzésen – értékelte a szövetség honlapján a látottakat Marco Rossi.

Az olasz szakvezető holnap Andorra ellen már nem számíthat két újabb játékosára, Orbán Willyre és Sallai Rolandra, akik visszatérnek német klubjukhoz, ahogy korábban a kapus Gulácsi Péter is Lipcsébe távozott a lengyelek elleni meccs után.

A másik két csoportmeccsen a lengyelek legyőzték Andorrát (3–0), az angolok pedig Albániát (2–0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában