Új lendületet kaphat

2021.03.02. 18:52

Tarnai László mindennap igyekszik megtalálni a motivációt

Az alapozó időszak végéhez közeledik a szegedi triatlonista, Tarnai László, akinek az idei terveit egyelőre bizonytalanság veszi körül a koronavírus miatt.

T. A.

Tarnai Montenegróba utazik edzőtáborozni. Fotó: Horváth Balázs/MW

Forrás: MW

Fotó: Horváth Balázs

Edzés közben, a biciklijén ér­­tük utol a szegedi Tarnai Lászlót, aki maga mögött hagyva a Tiszakécske VSE-t, az idei évben már a Ferencváros triatlonszakosztályának színeiben versenyez majd. Ám azt, hogy hol indul, a koronavírus-járvány miatt pontosan még nem tudni, ami viszont biztos: a június elején sorra kerülő keszthelyi országos bajnokságon rajthoz áll, de ezenkívül a nemzetközi fellépésekkel kapcsolatban egyelőre sok a kérdőjel.

Tarnai Montenegróba utazik edzőtáborozni.
Fotó: Horváth Balázs/MW

– Próbálunk mindig előrenézni, de ez most a járvány miatt igencsak nehéz. A készüléssel kapcsolatban különösebb akadályok nem merültek fel. Persze ez annak is köszönhető, hogy a triatlonban mindig tavasz és ősz között van a versenyszezon, az eközötti időszak az alapozásról szól. Ezek a hónapok egyébként is egy szárazabb átmenetet jelentenek, itt pakoljuk be a kilométereket, gyűjtük az erőt a versenyekre. Ebből a szempontból nem vi­­sel meg annyira az egészségügyi helyzet, viszont az elég komoly hátrányt jelent, hogy nem tudunk tervezni a megmérettetésekkel – fogalmazott a tavalyi középtávú országos bajnokság férfi győztese.

A szegedi sportoló felkészülésének következő állomása Montenegró lesz, ám Tarnai kitért rá, ezekben a viszontagságos időkben nem a legjobb beruházás egy külföldi edzőtábor.

– Ahhoz, hogy ezek az edzőtáborok érdemben hozzátegyenek a munkához, nagyon fontos lenne, hogy tudjuk, pontosan mire, melyik versenyre készülünk, ez pedig most ­nagyon ne­­héz. Természetesen jobb rövidnadrágban, nem a jeges levegőt beszívva, melegövi körülmények között dolgozni, a környezetváltás pedig mindenképpen új lendületet adhat. Igyekezni kell, hogy az ember megtalálja a mindennapi motivációját – fogalmazott a Ferencvároshoz igazoló Tarnai, aki már a kéthetes külföldi edzőtáborát is zöld-fehér színekben tölti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában