Javulni kell, az biztos

2021.04.07. 08:24

A szegedi második félidő játékára alapozhat a MOL-PICK a kieli visszavágón

Ötgólos hátrányból kezdi ma 18.45-kor (élő: Sport1) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-visszavágót a MOL-PICK Szeged a címvédő német THW Kiel otthonában. Az első mérkőzés tanúságairól Vadkerti Attilával beszélgettünk.

Becsei Dávid

Óriásit küzdött az összes lövéséért Bánhidi Bence Wiencek és Duvnjak figyelmében. Fotó: Dömötör Csaba

Fotó: Domotor Csaba

A várt végkifejletnek a szöges ellentétét produkálta a MOL-PICK Szeged a Kiel ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A német sztárcsapat már kilenc góllal is vezetett az újszegedi sportcsarnokban, végül 33–28-ra nyert. Az első találkozó hibáiról, és a visszavágó reményeiről a szegediek egykori válogatott balszélsője, Vadkerti Attila osztotta meg lapunkkal a gondolatait.– Az elsőnél sokkal jobb szegedi játékot várok Németországban – hangsúlyozta Vadkerti. – Egy hete olyan optimizmussal léptek pályára a MOL-PICK Szeged játékosai, amiben elképesztően bíztam. Sajnos hamar megváltozott a játék képe, de remélem, Kielben hasonlóan motiváltak lesznek majd – tette hozzá.

Óriásit küzdött az összes lövéséért Bánhidi Bence Wiencek és Duvnjak figyelmében.
Fotó: Dömötör Csaba

Harminchét másodperc után emberhátrányba került a Szeged az első összecsapáson, Bánhidi – az egész meccsen ketten figyeltek rá folyamatosan, megjátszhatatlan volt szinte – kétperces kiállítása alatt 3–0-ra ellépett a Kiel. Ezzel egy teljesen más forgatókönyv valósult meg, mint amit Juan Carlos Pastor megálmodott.

– A visszavágó kulcsa egyértelműen az, hogy a PICK mennyire tudja rendbe tenni a védelmét középen. Egy szorosabb fal és egy olyan kapusteljesítmény, mint amit Mirko Alilovic nyújtott a második félidőben, az egy kiváló alap lehet. Természetesen rendkívül nehéz helyzetbe került az első mérkőzésen összeszedett ötgólos hátrányával a Szeged, de ha a csillagok megfelelően állnak, bármi megtörténhet

– tette hozzá a Sport1 szakkommentátoraként is hallható Vadkerti Attila.

A második félidőben több pozitívumot is észrevehettünk a Tisza-partiak játékában.

– Nagyon tetszett, ahogyan hét a hat ellen tiszta ziccerig hatékonyan eljutott a PICK. Ez biztató a visszavágóra, valamint a szélsőket is sokszor foglalkoztatták. Természetesen a továbbjutás fő várományosa a Kiel, de ha ismét bimbózó kapcsolattá alakul Bombac és Bánhidi páros kapcsolata, valamint az átlövők jelentősen javulnak, és Landin sem véd jobban 12%-nál, akkor ebből akár még olyan végeredmény is kisülhet, ami mosolyt csalhat a szegedi szurkolók arcára

– fogalmazott Vadkerti Attila.

A MOL-PICK Szeged már tegnap kora reggel útra kelt Kielbe. Ferihegyről Lübbeckébe repültek, onnan pedig egy 86 kilométeres buszút várt a keretre, amely teljesen ugyanaz lesz, mint amely az első felvonáson felvette a harcot a német együttessel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában