Cegléddel játszanak

2021.04.03. 08:46

Bajnokival vigasztalódhatnak

A Ceglédi KKSE-vel átmeneti otthonában, Abonyban játszik ma 18 órától NB I.-es férfi kézilabda-mérkőzést a MOL-PICK Szeged.

Becsei Dávid

324 gól. Jonas Källman beérte a szegedi örökös BL-góllövőlistán Balogh Zsoltot. Fotó: Török János

Fotó: Török János

33-28-as vereséget szenvedett a MOL-PICK Szeged férfikézi­labda-csapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán az újszegedi sportcsarnokban a címvédő, német THW Kiel ellen. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Németországban, de a két találkozó között is megtöri a szegediek kieliekre való koncentrációját a Ceglédi KKSE, amellyel ma este játszanak bajnoki meccset Mikler Rolandék.

Az első félidő végén már kilencgólos hátrányban is játszott néhány másodpercig a PICK, majd a második játékrészben feljavult játékának köszönhetően ezt szinte megfelezte. A rossz szájízzel befejezett találkozó után a legfontosabb, hogy a ceglédiek ellen visszatérjenek a győzelem útjára a Pastor-tanítványok, valamint könnyedén, sérülés nélkül szerezzék meg a két pontot.

324 gól. Jonas Källman beérte a szegedi örökös BL-góllövőlistán Balogh Zsoltot.
Fotó: Török János

– Nem lebecsülve a Ceglédet nem olyan szintet képviselnek, mint a Kiel, de hasznos gyakorlás lehet ellenük számunkra szombat este – nyilatkozta a klubhonlapon Bodó Richárd, aki háromszor talált be a német bajnok kapujába.

– Megpróbáljuk azokat a figurákat éles helyzetben gyakorolni, amelyeket a Kiellel szemben szeretnénk játszani. Cegléd után pedig újra minden gondolatunkban a német együttes szerepel, szerdán pedig nekik megyünk, lesz, ami lesz – jegyezte meg.

Ez lesz a két csapat harminckettedik összecsapása az első osztályban, viszont ezúttal nem Cegléden, hanem Abonyban mérkőznek meg egymással, ugyanis a ceglédi létesítményt éppen felújítják. Amennyiben a PICK eljutna harmincnyolc találatig ezen a meccsen, az lehetne az 1000. szegedi gól a Cegléd ellen.

A Kiel ellen a csapatkapitány Jonas Källman beérte a MOL-PICK Szeged Bajnokok Ligája örökös házi góllövőlistáján Balogh Zsoltot, mindketten 324 gólnál járnak. A Cegléd ellen Bánhidi Bence is szép jubileumhoz érkezhet el, századik alkalommal húzhatja magára a kék mezt a magyar bajnokságban.

A Cegléd–MOL-PICK Szeged mérkőzést ma 18 órától zárt kapuk mögött rendezik meg, de a hazai csapat élőben közvetíti azt a legnagyobb videómegosztó portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában