Helyi sport

2021.04.03. 08:53

Történelmet írtak

Majdnem napra pontosan 15 évvel ezelőtt, 2006. április 2-án a romániai Vajdahunyadon nyerte meg története első Bajnokok Ligája-címét az akkor Ferroép-Szeged néven szereplő tekecsapat.

M. J.

Ez volt az az év, amikor két magyar csapat is bejutott a férfi tekecsapatok Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A négy között a Zalaegerszeg kikapott a szlovák Podbrezovától, míg a Ferroép-Szeged a lengyel Leszno elleni 8:0-val igazolta, klasszis csapattá érett az évek alatt.A romániai Vajdahunyadon 2006. április 2-án rendezték a döntőt, amelyben az elődöntő két győztese, a Podbrezova és a Ferroép-Szeged találkozott. Nagy csatára volt kilátás, és ez a várakozás be is igazolódott.

Fekete László már az első dobástól kezdve nyomta az ellenfelét, meg sem látszott rajta, hogy fájt a dereka. Alaposan megverte a szlovák Tomkát, aki lehet, örökre elátkozza, hogy Feketét sorolták mellé. A végén 639 fa áll Fekete neve mellett – egy csapatpont megvan. A másikat Kiss szerzi. De még hogy! Foltin húsz fával és a szettpontok területén már 2:0-ra vezetett ellene, azonban innen talpra állt, egyenlített, és négy fával nyert. A két tekés utolsó dobásai időtúllépés miatt már érvénytelenek voltak. Kovács Gábor csak két fával kapott ki Pestától, de látszott a szegedin, hogy nagyon megviselte a kudarc.

Még egy embernek nyerni kellett, plusz vigyázni az előnyre. Zapletán Zsombor kétszer is elhúzott húsz fával, aztán Csalics mindig egyenlített. A végén teljes volt a döntetlen (2:2 a szettarány, 571:571 a pontok száma), de fél ponttal több volt a Ferroép neve mellett. Kakuk Levente aktívan használta ki a szüneteket, hiszen a meghúzódott vállát többször is masszírozni kellett. A végén kikapott húsz fával, de a négyszer harminc dobásból két szettet megnyert. Karsai Lászlónak nagyon feküdt a pálya. Jovetics meg sem tudta szorítani, megvolt az újabb pont, megvolt a klub első Bajnokok Ligája-győzelme (5,5:2,5).

2006-ban tehát új név került a BL-plakettre: a Ferroép-Szegedé. Ezt a sikert azóta még további három követte a Bajnokok Ligájában: 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában