Szárnyakat ad az edzői bizalom

2021.04.23. 18:19

Vasárnap 17 órától: Szeged-Csanád GA–Soroksár

A kiszámíthatatlan teljesítményt mutató Soroksár lesz a labdarúgó NB II.-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellenfele a 34. fordulóban. A mérkőzést vasárnap 17 órától zárt kapuk mögött rendezik a Szent Gellért Fórumban, a két vezetőedző, Dragan Vukmir és Lipcsei Péter pedig egykor együtt küzdött az immár 32-szeres bajnok Ferencváros sikereiért.

Mádi József

Mutatom az utat. Dragan Vukmir maximálisan bízik a játékosaiban. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Változik, fejlődik, javul a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapatának teljesítménye. Ezt látják azok a szurkolók is, akik igyekeznek úgy intézni a napjaikat, hogy láthassák a csapat meccseit. Immár minden együttesnek méltó ellenfele a Szeged, és ez nem csak azért van így, mert pontokat szerez a bajnoki ta­bella élcsoportjában található együttesektől.JAVULÁS

– Örülök, hogyha a kívülálló így látja

– mondta Dragan Vukmir, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Mutatom az utat. Dragan Vukmir maximálisan bízik a játékosaiban. Fotó: Karnok Csaba

– Én is azt érzem, folyamatos a fejlődés. Amióta itt vagyok, azóta azért dolgozom, hogy látható legyen bármilyen javulás. Az első két vereség alkalmával is jobb csapat voltunk, most pedig már az élcsapatokkal szemben is tudunk ki-ki mérkőzést játszani. Partnerei voltunk a Gyirmótnak, a Vasasnak, az Ajkának, a Pécsnek, sőt bármelyiket meg is verhettük volna. Azt nem tudom, mi volt ezelőtt, és azt sem, hogy mi változott az öltözőben, de azt látom, hogy a játékosok igyekeznek megvalósítani mindazt, amit kérek tőlük. Minden mérkőzésen megvan a két-három helyzetünk, ám nem tudjuk azokat befejezni góllal. Nekünk öt-hat lehetőség kell egy találathoz, míg az ellenfélnek helyzet sem szükséges a vezetéshez, lásd legutóbb a pécsi mérkőzést. De ez azért lehet mégis po­­zitív, mert ezek szerint sokszor kerülünk a 16-os közelébe, vagy a büntetőterületen belülre. A támadójáték tehát megvan, most az a cél, hogy minél több kapott gól nélküli meccset produkáljunk. Ehhez viszont sokat kell dolgozni, javítani, megismerni egymást.

Főszerepben a cserék

Nem a Pécs elleni volt az első mérkőzés, amelyen cserejátékos szerzett fontos gólt.– Mindig azt kérem az egész kerettől, hogy bárki is lépjen pályára, bármennyi időt is tölt a gyepen, a száz százalékot nyújtsa – nyilatkozta Vukmir.

– Mindenki hibázik, de dolgozni kell, és tudom, hogy a játékosaim mire képesek. Látom az edzéseken, hogy mit csinálnak, és én csak azt kérem, ezt vigyék be a pályára is. Egyetlenegy edzés nem volt, amelyen panaszom lehetett volna a labdarúgóimra, az akaratukra. Könnyű bennük bízni, ha látom, hogy ők is bizonyítani akarnak.

Régi ismerős

Vasárnap 17 órától a Soroksárt fogadja a Szent Gellért Fórumban a Szeged-Csanád GA, és Vukmir régi ismerőst köszönthet az ellenfél vezetőedzőjében.

– Lipcsei Péterrel együtt játszhattam három évet, ő volt a csapatkapitányunk, és bajnoki címet, kupagyőzelmeket ünnepelhettünk együtt 2002 és 2005 között

– mondta Vukmir.

– A Soroksár tud nagyon jól játszani, de azt vettem észre, eléggé hullámzó a teljesítménye. Kiszámíthatatlan csapat, ezért veszélyes, de célunk a há­­rom pont megszerzése.

Ebben a bajnokságban ez lesz az első Szeged–Soroksár meccs, ősszel ugyanis nem játszott a két csapat, mivel a Szegedet éppen akkor érte el a koronavírus-járvány kemény időszaka. Akkor 3–0-val a fővárosiak kapták a három pontot.

És a végére még egy hír: a Magyar Labdarúgó-szövetség első fokú licencadó bizottsága megvizsgálta a Szeged 2011 Kft. licenckérelmét, és már az első körben megítélte a klubnak a 2021–22-es évadra szóló NB II.-es licencet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában