Helyi sport

2021.05.29. 09:56

Belekezd az osztályozóba a KÉSZ-St. Mihály FC csapata

A szezon eddigi legnagyobb feladata előtt áll a KÉSZ-St. Mihály FC, amely mivel az utolsó fordulóban egy drámai mérkőzésen kikapott a Haladástól, a 7. helyen végzett a labdarúgó női NB I. küzdelmei­ben, így a Puskás Akadémia elleni oda-visszavágós párharcban vívhatja ki a jövő évi első osztályú tagságot.

Izgulnak. Érzik a párharc fontosságát a KÉSZ-St. Mihály FC (a labdával) játékosai, ám fontos, hogy ez ne menjen át görcsösségbe. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Vasárnap 13 órától a felcsúti Pancho Arénában veszi kezdetét az osztályozó, ahol Jenei Péter csapata nem számíthat egyszerű mérkőzésre. A Puskás Akadémia az NB II. rájátszásából érkezik az osztályozóra, amelyben szoros csatában maradt alul a Soroksárral szemben. Az odavágón 2–2-t játszottak a csapatok, majd a korábban a St. Mihályban is megfordult Nagypál Fatima duplája ellenére 4–3-ra kikaptak a felcsútiak.

Izgulnak. Érzik a párharc fontosságát a KÉSZ-St. Mihály FC (a labdával) játékosai, ám fontos, hogy ez ne menjen át görcsösségbe.
Fotó: Török János

A végeredmény értelmében a Soroksár már a Simple-liga következő szezonjára készülhet, ahová a Kelen helyére érkezik, míg az utolsó csapat a Puskás Akadémia–St. Mihály párharc győztese lesz.

– Megnéztük az ellenfelünk szerdai meccsét, és azt kell mondjam, hogy sok rosszat nem tudunk elmondani a csapatról. Nagyon stabil együttes, amely fiatal, lendületes, ügyes játékosokból áll, nem lesz könnyű dolgunk – fogalmazott a szegediek trénere, Jenei Péter, majd hozzátette, játékosai izgalommal telve várják a vasárnapi mérkőzést, ám a szakember abban bízik, hogy ez az izgalom nem megy át görcsösségbe, mert az akár az eredményre is hatással lehet.

– Ez a két meccs abszolút a koncentráción múlik majd, az dönthet, hogy melyik csapat lesz ott jobban fejben a párharcok során – emelte ki Jenei, és elmondta, szerencsére a KÉSZ-St. Mihály FC keretéből mindenki bevethető, legjobb összeállításukban futnak majd ki a Pancho Aréna gyepére va­sárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában