Házidöntőt is rendeztek

2021.05.31. 17:36

Hét szegedi érem a szkander magyar bajnokságról

Hatan képviselték a halásztelki szkander magyar bajnokságon a szegedi Maláj Teamet, amelynek versenyzője és egyben csapatvezetője, Fábián Zsolt a 95 kg alattiak között jobb és bal kézzel is az első helyen végzett.

Becsei Dávid

Sikeresen szerepeltek a magyar bajnokságon. Fábián Zsolt (balról a harmadik) mindkét kézzel bajnok lett. Fotó: Maláj Team

A Pest megyei Halásztelken rendezték meg a szkanderezők 2021-es magyar bajnokságát. Szegedről a Maláj Team hat versenyzővel vett részt rajta, akik összesen hét éremmel térhettek haza. Remek teljesítményük a csapatversenyben a felnőtt férfiak között a második helyre volt elég.A 95 kg alattiak versenyében Fábián Zsolt jobb és bal kézzel is az első helyen végzett, magyar bajnokként pedig ott lehet majd az őszre tervezett grúziai világbajnokságon. Érdekesség, hogy mindkét döntőt csapattársa, Szakállas Szilárd ellen nyerte meg. A 75 kg alattiaknál Daru Dávid jobb kézzel bronzérmes lett, Pataki Patrik pedig jobb és bal kézzel egyaránt döntőbe jutott. Rajtuk kívül még asztalhoz állt Atesán Attila és Kurtai István is.

Sikeresen szerepeltek a magyar bajnokságon. Fábián Zsolt (balról a harmadik) mindkét kézzel bajnok lett.
Fotó: Maláj Team

– A saját sikereim mellett óriási öröm, hogy két juniorkorú versenyzőnk, Daru Dávid és Pataki Patrik is érmeket szerzett. Ami pedig Szakállas Szilárdot illeti, meglepett, hogy az én súlycsoportomban indul, sejtettem, hogy bajban leszek ellene. Bajban is voltam, erősebb és ügyesebb ellenfelet győztem le a személyében. Mindketten elképesztően el­fáradtunk, de nem adtam fel, addig erőltettem, amíg meg nem nyertem a döntőt. Szokatlanul hosszú csatánk volt, azon múlt minden, hogy ki fárad el hamarabb – emlékezett vissza a versenyre Fábián Zsolt.

Fábián Zsolt hozzátette, ő már biztosan ott lesz a világbajnokságon, amennyiben meg­­rendezik, de erre jó esélye van a válogatott tagjaként Szakál­las Szilárdnak is, aki nemrég töltötte be a 22. életévét, így a juniorok között már nem in­­dulhat. Nyáron versenyük valószínűleg nem lesz, házon belül készülnek majd a vb-re.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában