Fényes jövő állhat előtte

2021.05.13. 11:07

Nagyot harcolt Oroszországban a Gellért SE fiatal teniszezője, Bíró Melinda

Saját magával is többször megküzdött, és akaraterejének köszönhetően nagyszerű eredményekkel térhetett haza Oroszországból a szegedi Gellért SE teniszezője, Bíró Melinda.

Tóth Alex

Másodjára játszott párban Bíró Melinda (balról) és Dora Miskovic, a döntőig meneteltek. Fotó: Gellért SE

Mind egyéniben, mind pá­­rosban nagyot alkotott a te­hetséges fiatal teniszező, Bí­­ró Melinda (14), aki előbbit te­kintve a Moszkvában megrendezett Tennis Europe szuperkategóriás U14-es versenyén két mérkőzést nyert meg, míg párosban egészen a döntőig menetelt.Nagy utat tett meg eddig Bíró Melinda, aki először a futballban bontogatta szárnyait, majd később váltott a teniszre, amelyet immár 8 éve űz. A fiatal tehetség elmondta, szerencsésnek érzi magát, hiszen a nemzetközi versenyei közül egy sem maradt el, az eredményes oroszországi megmérettetéshez pedig elárulta, kellett neki egy pár héttel korábbi isztambuli kudarc, ebből merített erőt.

Másodjára játszott párban Bíró Melinda (balról) és Dora Miskovic, a döntőig meneteltek.
Fotó: Gellért SE

– Törökországban volt ko­­rábban egy versenyem, ahol nem sikerült kihoznom magamból a maximumot. Bántott, hogy ezt tudhatom be utolsó kemény pályás versenynek idénre, és azóta azon gondolkoztam, hogy jó lenne még egyre eljutni. Amikor meghallottam, hogy felkerültem a moszkvai főtáblára, nagyon motivált lettem, már alig vártam az utazást – mesélte.

Bíró Melinda elmondta, nem jellemző rá az izgulás, ám most el kellett telnie egy kevés idő­­nek ahhoz, hogy teljesen feloldódjon. Egyéniben célja volt, hogy legalább egy kört nyerjen, amit végül sikeresen megduplázott, hiszen kétszer is győztesen hagyhatta el a pályát. Párosban mivel most játszott mindössze másodjára a horvát Dora Miskoviccsal, így csak a minél jobb játék lebegett a szemük előtt, ami aztán végül annyira jól sikerült, hogy a döntőbe jutottak, ahol az európai ranglista első és huszonhetedik helyezettje ellen kaptak ki.

– A moszkvai verseny kiemelkedő. Ez egy szupertorna, ami úgy van megrendezve, mint egy Grand Slam-verseny, és gyakorlatilag már a részvétel is óriási siker. A mutatott teljesítmény alapján pedig csak szuperlatívuszokban tudok értékelni. Járjuk tovább a nemzetközi versenyeket, és bízunk benne, hogy Melinda a ranglistán is egyre előrébb kerül majd

– értékelt Melinda edzője, Kiss György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában