Szegedi vereség Egerben

2021.05.02. 17:14

Parádés góllal zárult Kiss Csaba játékos-pályafutása – VIDEÓ

Közel állt a győzelemhez Egerben a Szegedi VE, mégis 10–9-es vereséggel búcsúzott az idénytől, valamint a visszavonuló Kiss Csabától, aki a vezetőedzői pozícióban a civil munkájára összpontosító Szabó Zoltánt váltja a nyártól.

Becsei Dávid

Archív fotó: Frank Yvette

Fotó: Archív fotó: Frank Yvette

Utolsó mérkőzése előtt az Egri Vízilabda Klub elnöke, az egykori csapattárs Szécsi Zoltán is köszöntötte Kiss Csabát. A visszavonuló klasszis hat esztendő játszott a Hevesi megyei csapatban, amellyel bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes volt.

Archív fotó: Frank Yvette

Az érzelmek után a játék került főszerepbe. Mindkét csapat kiadott magából minden utolsó meccs lévén. Egri vezetést először, majd Tóth és Baj fordított, aztán a hazaiak is. Végül nyolc perc után 3–3 állt az eredményjelzőn.

Parádés második negyedet produkáltak a szegediek, sorozatban három góllal kezdtek, 6–3, majd a nagyszünetre 7–4-es vezetéssel mehettek Szabó Zoltán tanítványai.

A harmadik negyedben megfordult a játékképe. Robbantottak az egriek, sorozatban négy találatot szerezve visszavették a vezetést. Kiss Csaba megúszás után pazar góllal válaszolt, amelyet játékos-pályafutása utolsó góljaként találunk majd meg a szegedi férfi vízilabda hasábjain. Az utolsó negyedben az egygólos hátrányt már nem sikerült ledolgoznia, 24 ponttal a 13. helyen zárt az SZVE a tabellán.

Szabó Zoltán: – Érzelmekkel teli mérkőzésen vagyunk túl, hiszen a vízilabda egyik kiválóságát búcsúztattuk. Köszönjük az Egernek, hogy ilyen szervezett módon köszönhettünk el Kiss Csaba aktív pályafutásától. Sajnáljuk, hogy nem szereztünk pontot, az Egernek gratulálok.

Eger–Szegedi VE 10–9 (3–3, 2–4, 4–1, 1–1)

E.ON férfi vízilabda OB I., 30. forduló. Eger, Bitskey Aladár uszoda, 50 néző. Vezette: Füzesi, Tóth I.

Eger: Krémer – Török 2, Kovács G. 3, Baksa B. 2, Lőrincz, Murisics 1, Sántvay. Csere: Sári, Telegdy, Szalai 1, Rádli 1, Vogel. Vezetőedző: Petrovai Márton.

Szegedi VE: Molnár – Sánta, Kürti, Tóth Gy. 1, Kiss Cs. 2, Palotás 2, Horváth. Csere: Lakatos 2, Baj 1, Börcsök, Somlai, Mekkel 1, Farkas. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 9/2.

Ötméteresből: -, ill. 2/1.

Kipontozódott: Szalai, ill. Mekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában