Rögtön borul a papírforma?

2021.06.09. 10:10

A rajt előtt bemutatjuk a labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait

Pénteken megkezdődik az labdarúgó Európa-bajnokság, így bemutatjuk a hat csoportot. Kezdésként az A és a B csoportot, ahol egy-egy, akár végső győzelemre is esélyes csapat szerepel.

V. P.

Wales Cardiff 20191119 Labdarúgás EB selejtezõ mérkõzés Magyarország Wales Gareth Bale Marco Rossi Fotó Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Török Attila

Lapunkban a pénteki rajtig mind a hat csoporttal foglalkozunk, kezdésnek jöjjön az A és a B csoport.Sosem lehet őket leírni

Az A csoport meccseit Rómában és Bakuban rendezik. Roberto Mancini csapata nem tűnik bombaerősnek, de a csapategység sokat dobhat az esélyeiken. Az első számú kapus, Donnarumma viharos körülmények között éppen távozóban van az AC Milantól – viszont az olaszok három éve és 20 meccs óta nem kaptak ki.

Bale és Wales a magyar válogatott ellen jutott ki az Eb-re, a csoportban nehéz dolguk lesz. Fotó: Török Attila/MW

Három, szinte egyforma erősségű ellenfelük lesz Törökország, Wales és Svájc személyében – ebből a trióból talán Wales lefele kilóg, de a Daniel James–Gareth Bale–Aaron Ramsey trióra építhetnek, és ne felejtsük, a 2016-os Eb-n elődöntőt játszhattak. A magyar válogatott is megtapasztalhatta Wales erejét, hiszen éppen az ellenünk szerzett győzelemmel jutottak ki a tornára. A törökö­ket francia klubcsapatukban, a Lille-­ben remek idényt futó (Yazici, Burak Yilmaz) duó mellett Calhanoglu vezetheti sikerre, a svájciaknál pedig a Bundesligában szereplő Embolo ideje jöhet el.

Debütálnak

A B csoport résztvevői Koppenhágában és Szentpéterváron játsszák majd meccseiket, így az orosz és a dán válogatott játszhat hazai pályán. A kvartett különlegességét a finn válogatott jelenti, amely történelme során először jutott ki egy kontinenstornára: a finnek sikere egyértelműen Teemu Pukkin mú­­lik, az angol másodosztályú Norwich csatára ugyanis a selejtezőkön szerzett 16 gólból tízet is magára vállalt. Nem lesz viszont könnyű dolga, hiszen az ismét bombaerős kerettel rendelkező Belgium ellen kellene felvennie versenyt.

A belga csapat ezúttal is tele van kreatív futballistákkal és jól csengő nevekkel, kérdés, hogy Roberto Martinez mit hoz ki ebből. A rutinos játékosokból álló oroszoknál a góllövés okozhat nagy gondot, míg Dánia szereplése a selejtezősorozat gól­­királya, Christian Eriksen já­­tékától függhet.

Menetrend

A csoport

  • június 11., 21 óra: Törökország–Olaszország.
  • Jú­nius 12., 15 óra: Wales–Svájc.
  • Június 16., 18 óra: Törökország–Wales.

  • 21 óra: Olaszország–Svájc.

  • Június 21., 18 óra: Svájc–Törökország, Olaszország–Wales.
  • B csoport

  • Június 12., 18 óra: Dánia–Finnország,

  • 21 óra: Belgium–Oroszország.

  • Június 16., 15 óra: Finnország–Oroszország.
  • Június 17., 18 óra: Dánia–Belgium.
  • Június 21., 21 óra: Oroszország–Dánia, Finnország–Belgium
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában