Férfi kézilabda NB I.

2021.06.02. 18:40

Pokoli hangulatban hárommal nyert a MOL-PICK Szeged a Veszprém ellen

A második félidő végén már az ötgólos előnyért is támadhatott a MOL-PICK Szeged az újszegedi sportcsarnokban a Telekom Veszprém ellen, végül 31-28-ra nyert a bajnoki döntő első felvonásán. Visszavágó szombaton 18.30-kor Veszprémben.

Becsei Dávid

20210602 kezilabda Szeged Veszprem Foto: Domotor Csaba

Fotó: Frank Yvette

MOL-PICK Szeged–Telekom Veszprém 31–28 (14–14)

Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, 1. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2600 néző. Vezette: Horváth, Marton.

MOL-PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/4, Kaspárek 4, Bombac 4, Bánhidi 4, Bodó 5, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Gaber, Mackovsek 1, M. Stranovsky, Canellas 2/1, Sostaric, Zsitnyikov 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3, Yahia 6/2, Blagotinsek, Ligetvári, Nilsson 7, Manaszkov 4. Csere: Cupara (kapus), Lékai, P. Nenadics 7/2, Moraes, Tönnesen 1, Mahé, Maqueda. Vezetőedző: David Davis.

Hétméteres: 6/5, ill. 6/4.

Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Nyilatkozatok:

Bodó Richárd öt gólt süllyesztett el a veszprémi kapuban. Fotó: Frank Yvette

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Nagyon jó érzés volt ilyen fantasztikus hangulatban kézilabdázni, sokat segítettek nekünk ma a szurkolóink. Nehéz Európában még egy ilyen rangadót találni, mint a Szeged–Veszprém. Örülhetünk, hogy ennek a részesei vagyunk. Kiegyenlített mérkőzés volt, a végén picit jobban játszottunk, ezért nyertünk három góllal. Veszprémben jobban kell majd védekeznünk, mert hátul rengeteget hibáztunk.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Mindenekelőtt köszönet a Veszprémnek is, nagyszerű meccset játszottunk, méltó volt a döntőhöz. Csodás volt a hangulat, végre ismét átélhettük ezt a pályán. Ez mindig sokat segít, egy év után szinte leírhatatlan érzés volt. Jól játszottunk. Nyertünk három góllal, de van még egy visszavágó egy veszélyes csapat ellen. Ha azt gondoljuk, hogy elég lesz a bajnoki címhez a mai különbség, az hiba, mert nyernünk kell Veszprémben. Most a pihenésé a főszerep este, majd kielemezni a hibáinkat és egy még jobb találkozót játszani szombaton, ahol egy hatvan perces háború vár ránk. Nagyon régóta a klub tagja vagyok, a teljes pályafutásom 20 éve tart. Csodás emberekkel játszottam együtt, például Spanyolországban David Davis ellen. Sok címet nyertem több csapatban, de fontos éveket töltöttem itt. A gyermekeim már szinte jobban beszélnek magyarul, mint svédül. Köszönet Magyarországnak, a csapatnak és Szeged városának az itt töltött időszakért.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Mindig nagyon nehéz a Szeged ellen játszani. Több játékosunk hiányzott, végig jól harcoltunk, de a végén több labdát elvesztettünk. Bármi történt ma, maradt két napunk felkészülni a mindent eldöntő hazai hatvan percre.

Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém játékosa: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez a magyar el Clásicó első felvonásán. A végén hibáztunk hármat, ebből alakított ki háromgólos győzelmet a MOL-PICK Szeged.

Háromgólos előnnyel utazhat a veszprémi visszavágóra a MOL-PICK Szeged. A lefújást követően hosszú percekig éltette a távozó csapatkapitányt, Jonas Källmant a Tisza-parti publikum. A klublegenda mindenkivel lepacsizott, a televíziónak pedig már alsónadrágban nyilatkozott, miután a szurkolók mezét és nadrágját is elkérték.

 

VÉGE

60. perc: negyvenöt másodperc van hátra, időt kér Pastor. Bombac lövését blokkolják, az utolsó gól pedig így a vendégeké, Marguc, 31-28.

59. perc: Mackovsek kiszórják a bírók. Emberhátrányban fejezi be a PICK a meccset. Nenadics kidobja a pályáról a balszélre szánt labdát!

58. perc: Talpon az egész csarnok, két perc és harminckét másodperccel a vége előtt időt kér a Veszprém. Nagyon jól védekezik a Mackovsek vezette szegedi védelem.

57. perc: hogy hol, azt nem tudni, de Canellas belövi a labdát, 31-27!

56. perc: eladja a Veszprém a labdát! Kaspárek talpról, Cupara kirúgja, marad a PICK-nél. Tönnesen lerántja Bánhidit, kétperces kiállítás. Szabaddobással jöhet a Szeged. Bánhidi ziccerét Cupara a kosárpalánkra rúgja, marad a labda a hazaiaknál.

55. perc: öt perc és huszonegy másodperc van hátra a bajnoki döntő első felvonásából, időt kér Pastor, ma másodszor. Bombac óriási gólt vág talpról, 30-27.

Szeged, 20210602. MOL Pick Szeged – Telekom Veszprém férfi kézilabda mérkőzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország
Fotó: Frank Yvette

54. perc: Manaszkov beállóba fut, kapufát lövi telibe. A háromgólos előnyért támadhat a Szeged.

53. perc: Mahé nem talál kaput átlövésből. Bodó igen! 29-27.

52. perc: Manaszkov jól lő a szélről, 27-27. Marguc kiáll két percre, Bombac kér ápolást, de minden rendben. Canellas lövi a büntetőt, Cupara beleér, de benn van! 28-27.

51. perc: Bánhidi kiharcolja, Radivojevics fölé pörgeti a hetest. Jaj, de kár érte!

50. perc: Bánhidi is megmutatja mit tud két emberrel rajta csüngve, 27-26. Aliloviiiic! Visszajött és egyből fogja Yahia ziccerét hat méterről.

49. perc: a frissen érkező Cupara védi Bodó lövését. Nilsson tarthatatlan beállóban, 26-26.

48. perc: Bodó, majd Nilsson, villámgyorsan jönnek sajnos a veszprémi válaszok a szegedire, 26-25.

47. perc: ha már újra pályán van, lő egy gólt! Kaspárek, 25-23. Nenadics pedig azonnal válaszol, 25-24.

46. perc: a szezon legjobb meccsét játssza Zsitnyikov, 24-22. Bánhidit ma már másodszor állítják ki a játékvezetők. Jön vissza Alilovic a hetesre. Yahia nyer ellen, 24-23.

45. perc: Nilsson parádésan válik le, 23-22.

44. perc: Gaber ziccerét védi Corrales, Zsitnyikovhoz pattan. Bombac cselez, büntető a jutalma. Radivojevics pattintva, 23-21.

43. perc: Bombac találja meg a falban Bánhidit, 22-21. Bánhidi-gól után labdaszerzés!

42. perc: a beugró Mahét akadályozza Bombac, hetes. Zsitnyikov nagyon sérelmezi, szerinte nem volt büntető. Kapufa!

41. perc: Bánhidi gólja érvénytelen, jöhet a Veszprém...

40. perc: Nenadics talpról az utolsó pillanatban, Mikler kezéről bepattan, majd támadásban eladja a Szeged. Manaszkov kitempózza és már el is fogyott az előny, 21-21.

39. perc: újabb Mikler-védés! Radivojevics-ziccer, Corrales kiüti. Marad a Szegednél a labda. Zsitnyikov a rövid kis helyen beugorva, először vezet ma kettővel a MOL-PICK, 21-19. Rögtön időt kér a Veszprém, fantasztikus hangulatot teremt a nagyjából háromezer szurkoló.

38. perc: őrület! Mikler-bravúr után Källman bevágja az indítást, 20-19. Talpon a csarnok!

37. perc: Nenadics kicselezi Bánhidit, 18-19. Labdát veszt a Szeged, Källman fut vissza és megszerzi Ligetvári elöl! Bombac rendezetlen fal ellen, 19-19.

36. perc: Yahia Mikler lábai között, 17-18. Källman okosan, 18-18.

35. perc: nehezen találja a rést a Szeged, de megtalálja, Bánhidi kapufás góljával 17-17.

34. perc: Manaszkov marad üresen a balszélen, 16-17.

33. perc: jön a harmadik szegedi hétméteres. Radivojevics bepattintja, 16-16.

32. perc: Zsitnyikov jobbátlövőből a hosszú felsőbe emberrel a nyakán, 15-15. Miker véd! Yahia hétméteresből, 15-16..

31. perc: a Veszprém kezd, Blagotinsek büntetőt harcol ki. Mikler van már a szegedi kapuban, Nenadics neki is bedobja, 14-15.

FÉLIDŐ

Rangadóhoz méltó hangulatban kezdődött a bajnoki döntő, amelyen a Veszprém szerezte meg a vezetést. A hatodik percben 3-1-re vezetett a MOL-PICK Szeged, innen egy három-nullás futással fordított a Veszprém. A 22. minutumban 10-9-nél vette vissza az előnyt, a veszprémiektől a brazil válogatott beálló, Rogerio Moraes piros lapot kapott a 20. percben könyöklés miatt. Kiélezett első játékrész után 14-14 áll az eredményjelzőn.

30. perc: hosszan támad az időkérés után a PICK, Bombac talpról óriási gólt ragaszt a bal felsőbe, 14-13. Harmincnégy másodperc van hátra, időt kért a Veszprém. Tönnesen most még veszprémi mezben lő gólt, 14-14. Öt másodperc marad, Bombac kezébe beleragad a labda, így fölé pattintja.

29. perc: Bánhidi rántja le Mahét, két perc előbbinek, büntető a Veszprémnek. Nenadics, 13-13. Időt kér a Szeged, egy perc és tizenhét másodperc van még hátra az első félidőből.

28. perc: Bodó labdája nem jó Gabernek. Ligetvári terül el a földön, ismét videóznk a játékvezetők. Nincs ítélet, támadhat a Veszprém.

27. perc: óriási átlövés Bodótól, a keresztlécen csattan. A kipattanót megszerzi Bánhidi, de hetest kap a Szeged. Radivojevics belövi, 13-12. Nenadics ziccerben, de Alilovic kirúgja a labdát. Jön is a lelátóról egyből a „Mirko, Mirko!” rigmus.

26. perc: Canellas kap kétperces kiállítást, bár inkább Bánhidinek járt volna. Marguc a jobbszélről, 11-12.

25. perc: Bodó kíméletlen 7 méterről, 12-11.

24. perc: Manaszkov a keresztlécre ejti a labdát, majd MOL-PICK elveszti. Nenadics forog le az emberéről, 11-11.

23. perc: előveszi a hét a hat elleni játékot a Szeged, Bombac talpról, Corrales a másik irányba ment, 11-10.

22. perc: Mackovsek beállóból, 10-9. Manaszkov rögtön válaszol a másik oldalon, 10-10.

21. perc: nem siet emberhátrányban a Veszprém, el is vesztik a labdát a kapuelőtér megsértéséért.

20. perc: Nenadics talál most be, a szegedi védelemnek javulnia kell egyértelműen. 8-9. Gaber tűnik el a veszprémi falban Moraes mellett, a játékvezetők visszanézik videón az esetet, áll a játék. Azt mutatják Moraes könyökölt, piros lapot kép érte! Hétméteres, Radivojevics lövi. Benn van! 9-9.

Moraes könyököse után Gaber került a padlóra.

19. perc: kivédekezi a Szeged, visszakerül a labda a vendégekhez, Nilsson pedig már a negyedik gólját szerzi, 7-8. Úgy néz ki Bodó elkapta a fonalat, 8-8.

18. perc: Gaber labdát szerez, Källman végigviszi, 7-7.

17. perc: először vezetnek kettővel a vendégek, Nilsson, 5-7. Bodó fut keresztbe, majd lövi a hosszú alsót, 6-7.

16. perc: Nenadicsról feledkeznek el a szegedi védők, de Alilovic nem! Újabb védés a horvát kapustól.

15. perc: Nenadics talpról, fölé. Újabb Bánhidi-ziccer, most Corrales véd lábbal.

14. perc: Marguc, 5-6. Bánhidira játszik Bombac és Bodó, a beálló viszont fölé lövi a labdát ziccerben.

13. perc: Nilssonnal nem bír Källman, 4-5. Kaspárek kiszorított szögből a pipába, 5-5. Eddig ez a jobbátlövők meccse, három-három gól Yahiától és Kaspárektől.

12. perc: Yahia ellen eddig nem találja az ellenszert a szegedi védelem, 3-4. Micsoda góóól! Bodó bevágja, 4-4.

11. perc: talpon a csarnok, Alilovic hétméterest véd! Bodó-bomba, pont Corrales ölébe.

10. perc: Corrales véd. Támad a Veszprém, miközben kétszer is törölni kell a padlót, meleg van a csarnokban.

9. perc: Nilsson, 3-3. A publikum Jonas Källmant éltet a nyolcadik perc végétől, ugyanis nyolcas mezben játszik, egy arcképes molinót is kifeszítettek.

8. perc: Bombac kisodródik, de kapuratör, Corralest lövi ágyékon.

7. perc: hosszú támadás végén Yahia a rövid alsóba, 3-2.

6. perc: Bodó felugrik, Bánhidiről leválik Blagotinsek, megy az assziszt, 3-1.

5. perc: a hangulatra nem lehet panasz, kitesznek magukért a szurkolók.

4. perc: Ligetvári kap sárga lapot. Manaszkov pedig kétperces kiállítást. Kaspárek bombagól a léc alá, 2-1.

3. perc: Alilovic véd egy távoli lövést.

2. perc: Kaspárek cunderezik rendezetlen fal ellen, 1-1.

1. perc: a Szeged kezdi a meccset. Veszprémi labdaszerzés, Yahia bedobja, 0-1.

Dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt elnöke nyújt át egy emlékérmet és egy mezt a visszavonuló Ilyés Ferencnek, aki két részletben tíz évet kézilabdázott Szegeden.
Fotó: Frank Yvette

 

18.58: először Bánhidi Bencét, az Év kézilabdázóját köszönti Juhász István, majd Szűcs Ernő Pétertől, a szegedi klubelnöktől a Pick Szeged egykori játékosa, Ilyés Ferenc vehet át egy 18-as mezt, illetve emlékérmet, miután bejelentette visszavonulását.

18.56: és akkor a MOL-PICK Szeged! Utoljára szólítja a pályára a helyi műsorközlő a szezon végén távozó csapatkapitányt, Jonas Källmant, Joan Canellas, Dmitrij Zsitnyikovot és Stanislav Kaspáreket. Igazi rangadóhangulat!

18.54: mindössze egy szektor maradt üresen, amely a veszprémi szurkolók mellett található. Érkeznek a csapatok a pályára, először a vendégek.

18.52: a veszprémiek 14 játékost írtak be a jegyzőkönyvbe, a két fiatal helyét kihagyták. Nem lesz ott a pályán Borozan, Markussan, Lauge és Siskarjov sem.

18.49: ami a meccskereteket illeti, a hazaiban nincs változás, a továbbra is sérült Stepancic mellett Henigman maradt ki.

18.42: érződik az már izgalom, az újszegedi sportcsarnok lelátóinak nagyjából háromnegyede már megtelt a szurkolókkal.

18.30: köszöntjük minden olvasónkat az újszegedi sportcsarnokból. A csapatok már a pályán melegítenek, a szurkolók is gyülekeznek. A B-közép éppen ezekben a percekben érkezik meg a csarnok elé, szervezetten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában