Végre összeállt a játéka

2021.06.01. 15:33

Egy hétvége alatt tizenegyszer volt eredményes Bartus Róbert

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal a hétvége mindkét napján remeklő Bartus Róbertre esett, a Csanytelek fiatalja ugyanis szombaton hét, míg vasárnap négy gólt szerzett.

V. P.

Ugyan a megyei I. osztályban két mesternégyest jegyző játékos is akadt, (a Szeged-Csanád GA II.-ben futballozó Dobronoky Viktor az UTC-nek, az apátfalvi Frank Boldizsár pedig a Székkutasnak köszönt be négyszer), a forduló gólvadászának ezúttal a csanyteleki Bartus Róbertet választottuk. A 18 éves támadó ugyanis a megyekettes felnőttcsapat Földeákon 8–1-re megnyert meccsén vasárnap négy gólt lőtt, szombaton viszont az ifiknél hétszer volt eredményes.– Nem számítottunk ilyen arányú sikerre. Mindenki odatette magát ezen a mérkőzésen, úgy játszott, ahogy a szezon elejétől kellett volna. Úgy érzem, fejben sikerült magamat összerakni, koncentráltabban játszom mostanában – mondta lapunknak a 18 éves játékos.

A Földeákon aratott sikerből mesternégyessel vette ki a részét Bartus Róbert, miután a félidőben beállt, huszonöt perc alatt vette be az ellenfele kapuját négy alkalommal.

– Az első kettőnél Nagy István indult meg a szélen, majd remekül adta be a labdát, amelyekre érkeztem. A második ket­­tő egy-egy in­­dítás után született, az elsőnél fejjel befele toltam, majd a kapus lába között gurítottam el a labdát, a másodiknál pedig ballal tettem el mellette – idézte fel a megyekettőben szerzett góljait Bartus Róbert.

Előző nap ugyanis a csanyteleki ificsapatban játszott, a Balástya elleni idegenbeli meccsen pedig nem kevesebb mint hét gólt szerzett: ahogy a felnőttek, az ifik is nyolc gólt elérve győztek.

– Számomra az első számú csapat a felnőttgárda, az ifibe csak besegítek, ha nem ütközik a felnőttmeccsel. Nagyon jó kis közösség jellemzi az ifiket is, szeretek oda lejárni – tért ki a korosztályos csapatnál betöltött szerepére.

Ami pedig a felnőtteket il­leti, a Csanytelek a kilencedik helyről várhatja a bajnoki hajrát. Ennek kapcsán Bartus Róbert elmondta, szerettek volna előrébb végezni ebben a szezonban.

– Nem jól jött ki a játék a szezon elején. Ha az utolsó három mérkőzés teljesítményét tudtuk volna nyújtani a szezon többi részében, akkor a harmadik, negyedik hely sem lett volna elérhetetlen. Ez engem is jellemzett idén, több volt bennem. Itt a végén már úgy játszom, ahogy a tatám és a családom többi tagja is szeretné, az utolsó három meccsen sikerült gólt is szereznem. Nem tettem le róla, hogy eljussak magasabb szintre, ezért dolgozom a továbbiakban – zárta Bartus Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában