Szentesi örömünnep

2021.06.28. 10:35

Elkezdődött a leány U15-ös Európa-bajnokság

Teljesült a vágya Magyar Józsefnek, a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségi tagjának, a Szentesi VK korábbi elnökének, a nemzetközi torna házigazdája a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda.

Becsei Dávid

Fotó: Vidovics Ferenc

Mielőtt vasárnap délben útjára indult a labda Szentesen a leány U15-ös vízilabda-Európa-bajnokságon, többek mellett Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, valamint Magyar József, az MVLSZ szentesi elnökségi tagja osztotta meg várakozását.

– Egy nagyszerű esemény helyszíne Szentes, a magyar ví­­zilabda egyik kiemelkedő utánpótlásbázisa. Ez az Eb is megmutatja, hogy mennyire fontos nekünk ez a sportág. Komoly rangja van, a városnak és a térségnek is komoly megmérettetés, főleg a járványhelyzet vége felé. Bár ezt a kontinensviadalt még buborékban rendezik meg, szurkolók nélkül, köszönjük a Magyar Vízilabda-szövetségnek és a sportkormányzatnak, hogy Szentesre gondoltak helyszínként. A magyar csapatnak sok sikert és biztonságot kívánok, vigyázzanak egymásra – nyilatkozta Farkas Sándor.

Biros Péter, utánpótlás szövetségi kapitány (balról), Kiss Patrícia játékos, Kiss Balázs, a Szentesi VK ügyvezetője, Magyar József, az MVLSZ elnökségi tagja, Kerekes Valéria, a Szentesi Sport- és Üdülőközpont ügyvezetője, Vári Attila, az MVLSZ elnöke, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Bujdosó Tamás, a Szentesi VK elnöke.
Fotó: Vidovics Ferenc

Szentes polgármestere el­mondta, büszke lehet a város, hogy rendezője lehet a leány U15-ös Európa-bajnokságnak. 1996 óta Szentes a nemzet sport­városa, de már 1930-ban megálmodták itt, hogy legyen egy szép strand, majd 1934-ban megalakult a Szentesi VK.

– A vízilabda első számú sportág városunkban, 1993-ban a női csapat BEK-győzelme örömünnep volt, bízom benne, hogy ez a hét is örömünnep lesz – osztotta meg jókívánságát Szabó Zoltán Ferenc.

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen eseményt rendezhetünk meg. Magyar Józsefnek rengeteget köszönhet a szentesi vízilabda, hogy több évtizeden át biztosította az alapfeltételeket, a klub a magyar vízilabdacsalád egyik alappillére. A várossal előkészítettük a versenyt, méltó helyszín lesz, viszont szívbemarkoló, hogy csak buborékrendszert engedélyezett a Nemzetközi Úszószövetség, hiszen itt kiskorú játékosok a résztvevők. Az a célunk, hogy az olyan versenyeket, amelyek a fiatalok fejlődését szolgálják, megrendezhessük itthon – avatott be a részletekbe Vári Attila.

A magyar válogatott a B csoport első fordulójában 10–6-ra győzött Görögország legjobbjai ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában