Finnország Szentpéterváron „fogadja” az oroszokat, pályán a törökök is

2021.06.16. 11:49

Folytatják az olaszok

Az Európa-bajnokság mai játéknapján tisztulhat a kép az A csoporttal kapcsolatban, a B csoportban a finnek megduplázhatják pontjaikat.

Munkatársunktól

Nyerőember lehet. Insigne a törökök ellen több veszélyes lövést is el­eresztett, a harmadik olasz gólt ő lőtte. Fotó: MTI/EPA/Alberto Lingria

Forrás: MTI/EPA/Alberto Lingria

Fotó: Alberto Lingria

Papíron legesélyesebb csapatai lépnek ma pályára 21 órától a labdarúgó-Európa-bajnokság A csoportjának, amelyben Olaszország ismét hazai környezetben játszhat. Roberto Mancini csapata Svájc házigazdájaként futhat ki a római Stadio Olimpico gyepére.A rangadó mellett mérkőzés vár még a nagy drámát átélt finn válogatottra, amely ugyan papíron pályaválasztó, de Szentpéterváron „fogadja” Oroszország csapatát 15 órától, míg Törökország nagy utazás után játszhat Wales ellen a 18 órakor kezdődő találkozóján Bakuban.

Győzelmet aratott története első Európa-bajnoki fellépésén Finnország, amelynek mai ellenfele, a 2018-as vb-n egészen a negyeddöntőig menetelő Oroszország nem sokat mutatott az akkori rendkívül sikeres és szimpatikus arcából, sima 3–0-s vereséget szenvedett Belgiumtól.

A törökök sem éppen acélos teljesítménnyel mutatkoztak be a torna első mérkőzésén, a játék képe alapján teljesen reális 3–0-s vereséget szenvedtek a squadra azzurra ellen. Burak Yilmazék ellenfele az a walesi válogatott lesz, amely ugyan hátrányba került Svájc ellen, de nagy erőket mozgósítva végül egy szép szögletvariáció után a 196 centiméter magas csatár, Moore fejesével egyenlített.

A játéknap legígéretesebb párharcának az Olaszország–Svájc-mérkőzés tűnik, ahol színvonalas, élvezetes találkozóra van kilátás. Biztató és gördülékeny játékkal kezdett a több fiatalt is felvonultató olasz csapat, ám vélhetően Svájc már nagyobb feladat elé állítja majd Donnarummáékat. Amelyik együttes itt győz, közelebb kerülhet a csoportgyőzelemhez.

Ezt várja Siha Zsolt, a Makó FC vezetőedzője

Megkérdeztük a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó I. osztályban tükörsima bajnoki címet arató és ezzel az NB III.-ba feljutó Makó FC vezetőedzőjét, Siha Zsoltot, hogy mit vár a mai játéknaptól. A tréner az olasz futball rajongójaként természetesen a squadra azzurra győzelméért szorít. „Az olaszoknak az elmúlt időszakban nagyon jók a mutatóik, nagyszerűen nézett ki a játékuk a nyitófordulóban. Sima olasz győzelmet várok a Svájc elleni mérkőzésen. Régóta az olasz futball szerelmese vagyok, vártam már, hogy ennyire stabil legyen a válogatott.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában