#sport

2021.06.02. 10:20

Pályán az utánpótlás

Munkatársunktól

Zsögön Andor (balról) egyéni bajnoki címet szerzett, mellette az edzője, Bakó Tamás. Fotó: SZTE VK

CSELGÁNCS

A Szatymazi SE cselgáncsozói több korosztályban is jól szerepeltek az országos eseményeken.

Eredményeik, diák A, B magyar kupa, Győr, harmadikok: Sebők Sára (44 kg), Szász Tamara (49 kg), Flender Márk (+66 kg).

Serdülő magyar kupa, Győr, ötödik: Czékmán Viktória (36 kg).

Junior magyar bajnokság, Győr, bajnok: Ménesi Beatrix (+78 kg), harmadik: Sipos Dorina (70 kg).

Diák A, B, C és serdülő regionális verseny, Budapest, elsők: Boda Zita (+56 kg), Jánoska Kristóf (42 kg); másodikok: Szász Tamara (49 kg), Sebők Sára (44 kg), Czékmán Viktória (36 kg); harmadik: Flender Márk (+66 kg).

KAJAK-KENU

Az ifjúsági kajak-kenusok tájékoztatóját Szolnokon rendezték. Az MVM Szeged versenyzői összesen 6 érmet szereztek.

Eredményeik, elsők: 1. Rumi Gergő (Győr), Molnár Csanád (C2, ifjúsági U17-U18, 500 és 1000 méter); másodikok: Seres Fanni (UTE), Csorba Zsófia (C2, ifjúsági U17-U18, 200 és 500 méter); harmadikok: Csanki Márk (C1, ifjúsági U17-U18, 1000 méter), Kiss Ágnes (C1, ifjúsági U17-U18, 200 méter).

LABDARÚGÁS

Országos U19, C csoport, 18. forduló: Vác (3.)–Szeged-Csanád GA (6.) 1–1 (0–1)

A szegedi gólszerző: Vincze Zs. (36.).

Országos U17, C csoport, 14. forduló:

Kecskemét (6.)–Szeged-Csanád GA (5.) 1–3 (0–1)

A szegedi gólszerzők: Gyuga B. (15., 77., a másodikat 11-esből), Gál K. (87.).

Országos U16, C csoport, 14. forduló: Budai FCSE (5.)–Szeged-Csanád GA (1.) 1–1 (1–1)

A szegedi gólszerző: Lippai G. (45.).

TEKE

Férfi ifjúsági tekecsapat szuperliga, 22. (utolsó) forduló: Nyíregyháza–Zengő Alföld Szegedi TE 0:4 (1018:1099).

A párok: Végvári K. (Molnár D.)–Karsai D. 0:1 (0:4, 487:557), ifj. Szojka M.–Ivanyik R. 0:1 (1:3, 531:542).

A már bajnok szegedi alakulat magabiztosan nyerte meg az utolsó mérkőzését is, így Fodor József tanítványai mindössze egy vereséggel zárták az idényt.

VÍVÁS

Remek eredményeket értek el az SZTE VK vívói az országos bajnokságokon. Az újoncok egyéni országos bajnokságát Zalaegerszegen rendezték, amelyen a klub vívója, Zsögön Andor bajnoki címet szerzett, maga mögé utasítva a 65 fős mezőnyt. Zsögön Andor egész nap nem talált legyőzőre, a hibátlan csoportmérkőzések után tábla 3-asként magabiztos vívással sorra nyerte az asszóit, majd a döntőben 15:2-es győzelemmel, lehengerlő vívással szerezte meg az aranyérmet.

Zsögön Andor (balról) egyéni bajnoki címet szerzett, mellette az edzője, Bakó Tamás.
Fotó: SZTE VK

Az újonc korosztály tőr országos bajnokságát is Zalaegerszegen bonyolították le. A versenyen 14 csapat indult el, köztük két szegedi alakulat is. A 2-es számú SZTE-csapatot Kerekes András, Szögi-Nagy Tamás és Zsögön Zétény alkotta. Mindannyian felversenyeztek az idősebbek közé, de tisztes helytállással és szoros asszókkal a 10. helyet szerezték meg. Az egyes számú szegedi csapatot Hegyes Dávid, Mikecz Péter, Szaszák Balázs és Zsögön Andor alkotta. A fiúk szoros és sima asszókat is vívtak, de folyamatosan lépkedtek előre a táblán, végül a döntőbe jutásért megállította őket a Budapesti Honvéd csapata. A fiatalok a bronzéremért a Fradit verték el szoros asszóban, így felállhattak a dobogó harmadik fokára. A fiúk felkészítő edzője Bakó Tamás.

Az SZTE zalaegerszegi részletes eredményei, újonc leány egyéni versenyszám: 30. Szaszák Kata; újonc fiú egyéni: 1. Zsögön Andor, 12. Szaszák Balázs, 14. Hegyes Dávid, 22. Mikecz Péter, 27. Kerekes András, 29. Szögi-Nagy Tamás, 32. Zsögön Zétény.

Hódmezővásárhelyen a gyermek korosztályú országos bajnokság egyéni számaiban versenyeztek az SZTE sportolói, és a legszebb eredményt Szaszák Kata Boglárka érte el, aki a dobogó 3. fokára állhatott fel a 64 fős mezőnyben. Szaszák Kata a csoportmérkőzéseken veretlenül végzett, majd végigmenetelt a 64-es táblán, és csak az elődöntőben tudta megállítani a később győztes halásztelki ellenfele. A fiúk mezőnyében Kerekes András a 10., Szögi-Nagy Tamás a 26., Szaszák Balázs a 37., Zsögön Zétény az 52. helyen végzett a 72 fős mezőnyben.

Debrecenben rendezték a magyar egyetemisták és főiskolások országos bajnokságát, amelyen párbajtőr és tőr egyéni és csapatszámokat bonyolítottak le. Az SZTE versenyzői innen is elhoztak egy bronzérmet a női párbajtőrcsapat versenyszámban Sugár Anna, Szép-Gergely Zsófia, Vajda Villő összeállításban. Egyéniben Vajda Villő a 8-as döntőbe jutva a 8. helyen végzett, Szép-Gergely Zsófia 9., Sugár Anna 14. lett. A fiúk mezőnyében András Bence 27., Doktor Bence 30., Bába Csanád 31. lett. A fiúk csapata a 7. helyen végzett, majd másnap Bába Csanád az egyetemista ob-n férfi tőr egyéniben lett 2. helyezett.

Hódmezővásárhelyen remekül helytállt az SZTE gyermek férfi tőrcsapata. Egész nap egyetlen meccset veszítettek a későbbi ezüstérmessel szemben, a másik három meccsüket magabiztosan nyerték, így az 5. helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Kerekes András, Szaszák Balázs, Szögi-Nagy Tamás, Zsögön Zétény. A versenyen 14 együttes indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában