Pazarul szerepeltek

2021.06.02. 10:14

Pazarul sikerült a tatabányai országos bajnokság a Tornado Team számára

Munkatársunktól

Egy év után versenyezhettek újra a szegediek. Fotó: Tornádó Team

Egy teljes éve nem gurulhattak versenyen a szegedi Tornádó Team gyorsasági görkorcsolyázói, ám a régóta tartó böjtnek immár végre vé­­ge, hiszen a sportág Tatabányán rendezett országos bajnokságán újra téthelyzetben állhattak rajthoz a Tisza-parti sportolók. Garzó Erika és Kéri Ferenc tanítványainak teljesítményén nem látszott meg a hosszú kihagyás, remek formában várták a megmérettetést, ahol mind csapatban, mind egyéniben országos bajnoki címeket szereztek.

Egy év után versenyezhettek újra a szegediek.
Fotó: Tornádó Team

A Tornádó Team kiválósága, a Világjátékokra készülő Gardi Dominika korábban lapunk érdeklődésére elárulta, a koronavírus-járvány okozta viszontagságos időkben a felkészülés során igyekezett több időt szakítani azokra az elemekre, amelyekkel egyébként a feszített menetrend miatt nem mindig sikerül eleget foglalkozni. Ez olyannyira jól sikerült, hogy 4 aranyérmet szerezve az egész tatabányai kiírás legeredményesebb versenyzője lett. Mindössze egy medállal lemaradva Erdős Dávid követte, míg a korábban a jégen is remeklő Bíró Hanna is nagyszerűen teljesített, 2 aranyéremnek örülhetett. Nemcsak egyéniben, de csapatban is bizonyították kiváló formájukat a versenyzők, ugyanis a Tornádó Team sem a férfi, sem a női 3000 méteres váltóban nem talált legyőzőre.

– Lelkes és tehetséges utánpótlás lendült a rutinos, tapasztalt felnőtt korosztály nyomába. A szakemberek nyugodtak le­hetnek, lesz méltó folytatás a nemzetközi hadszintéren is – fogalmazott az egyesület edzője, Garzó Erika. A tréner bizakodása nem megalapozatlan, hiszen bátran kijelenthetjük, a szegedi gyorsasági görkorcsolyázók immár évek óta sorozatban szállítják a szebbnél szebb eredményeket, és biztosak lehetünk benne, hogy ez a jövőben sem lesz majd másképp.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában