A 2019-es világbajnok, olimpiai induló Siklósi Gergely tartott élménybeszámolót szegeden

2021.06.27. 14:39

Tokió már nagyon közel van

A tokiói olimpiára készülő párbajtőr-világbajnok, Siklósi Gergely volt a vendége az SZTE Vívó Klubnak a szegedi Londoni körúti edzőtermében, ahol fiatal vívóknak és szüleiknek tartott élménybeszámolót a fiatal sportoló.

M. J.

Példamutatás. A tokiói induló Siklósi Gergely szegedi gyerekeknek mesélt.

Fotó: Török János

A Szegedi Tudományegyetem Vívó Klub meghívására érkezett Szegedre, az egyesület otthonaként működő Szent Imre Szakkollégium Londoni körúti tornatermébe 2019 párbajtőr-világbajnoka, a tokiói induló Siklósi Gergely (23). A kis csarnokban mintegy ötven érdeklődőnek tartott beszámolót, motivációs tréninget a tapolcai születésű vívó, akitől megtudhattuk, az olimpiai felkészülés hajrájába ért.

– Még két hét van hátra az olimpia előtti munkából, ezt Tatán töltjük, július 15-én indulunk a japán fővárosba, és 25-én lesz a párbajtőrverseny. Az utazás előtti szűk hét lesz talán már könnyebb. Most már tényleg csak erre fókuszálok, erre koncentrálok, és arra gondolok, mi lesz Tokióban, az adott napon, hogyan készülök majd a meccsekre. Hogy izgulok-e? Nem, és azt érzem, ott sem izgulok majd, vagy legalábbis biztos, hogy jól kezelem a helyzetet, és ki tudom zárni a tétet, csak jól akarom érezni magam. Az esélyeimről pedig csak annyit mondanék, bármi kijöhet ebből a versenyből. Lehet, hogy az első asszóban kiesek, esetleg a középmezőnyben végzek, netán eljutok a döntőig is, sőt megnyerem. Van esélyem a győzelemre, de bármi megtörténhet férfi párbajtőrben – nyilatkozta Siklósi.

Siklósi edzője, Dancsházy-­Nagy Tamás, valamint az SZTE VK trénere, Pusztai Péter régi ismeretséget ápol, ennek volt köszönhető ez a látogatás.

– Verseny sajnos még nem volt Szegeden, de a kajak-kenu-világkupán részt vettem né­­zőként, és ott ismerkedtem meg az egyik mentorommal, Károlyi Péterrel, aki nagy hatással van a pályafutásomra. Ha megint lesz világkupa, újra jövök! Szeretem a várost, a hangulatát, olyan, mint Budapest, csak megőrizte a kisvárosi jellegét – mondta Siklósi.

A nagyjából 80 tőrözővel és párbajtőrözővel foglalkozó szegedi klub ebben a hónapban még tart edzéseket, majd a felkészülés nyári része július végén kezdődik – tudtuk meg Nagy Zsolt edzőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában