Csak egy edzőmérkőzés volt

2021.07.08. 10:49

A Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgói vereséget szenvedtek a Pécs otthonában

Első felkészülési mérkőzésén vereséget szenvedett a labdarúgó NB II.-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely Pécsen kapott ki tegnap. Szombaton hazai pályán a Soroksár következik.

Mádi József

Az első félidőben a fehér mezes Szeged nem kapott gólt. Fotó: Kurdi József/pmfc.hu

Fotó: Picasa

Míg a Pécs a harmadik, a Szeged az első felkészülési mérkőzését játszotta 2021 nyarán. A me- csekaljai együttes a Mohács ellen 4-0-ra nyert, majd az NB I.-es Paks otthonában 5-2-es vereséget szenvedett, míg a Tisza-partiak kéthetes gyulai edzőtábor után érkeztek el ehhez a találkozóhoz.Az első félidőben két olyan esemény történt, amely említést érdemel: az egyik a 20. percben, amikor Gréczi távoli lövésébe Germán belepiszkált, így kis híján a kapuban kötött ki a labda, majd a 35. percben Hegedűs szabadrúgását nagy bravúrral hárította Ásványi.

A második játékrész elején a pécsiek gyorsan betaláltak kétszer. Előbb a 46. percben Tihanyi közeli lövését még bravúrral védte Molnár F., de a kipattanónál üresen érkezett Bíró, majd két perc múlva Kövesdi tört be a tizenhatoson belülre, majd ütemtelenül eltekerte a labdát a kifutó szegedi kapus mellett. A 67. percben Tihanyi egy hosszú indítás után higgadtan lőtt a kapuba, ezzel már 3-0 volt az állás a hazai alakulatnak, amely ezenkívül Ivanovic révén eltalálta a kapufát is.

A Szegedben több próbajátékos és fiatal (Lippai, Vidnyánszky, Murár, Gál) kapott lehetőséget, míg az újonnan igazoltak közül a kapus Molnár F. Tamás, a védő Vári Barnabás és a középpályás Farkas Aurél pályára lépett, a támadó Daru Bence és a védő Temesvári Attila egyelőre még nem.

A Szeged-Csanád GA szombaton 11 órától hazai pályán játssza a következő felkészülési mérkőzését, amikor a szintén NB II.-es Soroksárt fogadja a Szent Gellért Fórumban. A találkozó zárt kapus lesz, így szurkolót nem engednek be a létesítménybe.

Dragan Vukmir: – A felkészülés legnehezebb szakaszánál járunk, ez csak egy edzőmeccs volt. Sok fiatal játszott, a gólok figyelmetlenségekből estek.

Az első félidőben a fehér mezes Szeged nem kapott gólt.
Fotó: Kurdi József/pmfc.hu

Pécs–Szeged-Csanád GA 3-0 (0-0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Pécs, PMFC-stadion.

Pécs, 1. félidő: Helesfay – Sági, Króner, Dávid, Katona – Svedyuk, Bartha (Turi, 33.), Nikic (Kövesdi, 33.), Hegedűs – Adamcsek, Szabó. 2. félidő: Bukrán – Sági (Króner, 60.), Rácz, Futó, Preklet – Keresztes, Turi (Tölgyesi, 60.), Kövesdi (Hursán, 60.), Ivanovic – Tihanyi, Bíró. Vezetőedző: Vas László.

Szeged-Csanád GA, 1. félidő: Ásványi – Ódor, Tóth G., Lippai, Bitó – Simon Á., Lestyán – Germán – Gréczi, Kóródi – Gajdos. 2. félidő: Molnár – Ódor (Kapic, 78.), Vári, Vidnyánszki, Bitó – Gréczi (Gál, 78.), Orosz, Farkas A., Dobronoky (Murár, 78.) – Dobos, Haruna. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólszerzők: Bíró (46.), Kövesdi (48.), Tihanyi (67.).

Nyert a Hódmezővásárhelyi FC

Csongrád-Csanád megye NB III.-as labdarúgócsapatai, a Hódmezővásárhelyi FC és a Makó egymással játszott felkészülési mérkőzést. Az első félidőben a HFC szerzett vezetést hazai környezetben, amelyet a Makó kiegyenlített, és két kapufáig is eljutott. Viszont a HFC még két gólt lőtt, így 3-1-re megnyerte a találkozót, amelynek hajrájában a vendégek Seres sérülése miatt tíz emberrel játszottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában