Történelmi tettre készül Japánban

2021.07.21. 19:10

A Tisza SE játékosa, Sárosi Laura és edzője, Didi Purwanto már megérkezett a helyszínre

Olimpikonjainkat bemutató sorozatunkban ezúttal a kijutásával is sportágtörténelmet író Sárosi Laurát mutatjuk be. A Tisza SE versenyzője ugyanis első magyarként másodjára vehet részt az ötkarikás játékokon, ahol nem lesz könnyű dolga, de célja, hogy meccset nyerjen.

V. P.

Sárosi Laurára kemény meccs vár az olimpia nyitányaként, a korábbi világranglista-elsővel játszik vasárnap. Fotó: Magyar Tollaslabda Szövetség

Harmincegy órás utazást kö­vetően, magyar idő szerint szombat este óta már Tokióban van Sárosi Laura, akivel együtt utazott edzője, az indonéz Didi Purwanto. A szegedi Tisza SE versenyzőjének nincs sok ideje az akklimatizálódásra, hiszen a tollaslabda küzdelmei már az olimpia első hivatalos versenynapján, július 24-én kezdődnek, és augusztus 2-án fejeződnek be.Hétfőn már az olimpia hivatalos csarnoka mellett a konditeremben is járt a szegedi klub színeit képviselő tollaslabdázó, akinek lehetősége nyílt egy kis gyakorlásra is a helyszínen.

– Hatalmas a csarnok belülről és kívülről is. Örülök, hogy végre kicsit mo­­zoghattam, két órát tudtam ütni a spanyol és izraeli csapattal. Szerencsére van még pár napom az első mérkőzésemig, úgy érzem, addigra minden rendben lesz, és izgatottan vá­­­­rom a vasárnapi kezdést

– mondta klubja közösségi oldalán a megérkezést követően Sá­­rosi Laura.

Sárosi Laurára kemény meccs vár az olimpia nyitányaként, a korábbi világranglista-elsővel játszik vasárnap. Fotó: Magyar Tollaslabda Szövetség

Még a kiutazást megelőzően az immáron kétszeres olimpikon úgy nyilatkozott, történelmi tettre készül, hogy olimpián magyar tollaslabdázó még nem tudott meccset nyerni. Ezt illetően nem lesz könnyű dolga, hiszen egy háromfős, erős csoportba került a tokiói olimpián a szegedi tollaslabdázó. Az N csoportban az ötödik helyen kiemelt thaiföldi Ratchanok Intanon mellett a malajziai Sonilia Cheah lesz az ellenfele, vasárnap pedig a 2016-ban a világranglistát is vezető, korábbi világbajnok thaiföldi lesz az első ellenfele.

– Óriási kihívás lesz mindkét mérkőzésem. Jobb sorsolást re­­méltem előzetesen, de megvan a célom. Ha ezen a két já­­tékoson keresztül vezet az út, ám legyen. Nagyon pozitív va­­­­gyok, és jó formában érzem magam. Meglepetést szeretnék szerezni az N jelű csoportban

– kommentálta a sorsolást Sárosi Laura. Edzője, Didi Purwanto is megerősítette, ta­­nítványa nagyon nehéz csoportba került, de most az a lényeg, hogy jó formában van, és eb­­ből a legtöbbet igyekeznek kihozni.

A tollaslabda és az olimpia

A sportág 1992 óta szerepel az ötkarikás játékok programjában. Sárosi Laura mellett a magyar színeket Krausz Gergely is képviseli majd Tokióban. Bár a kijutása is bravúrosnak számított, több olyan játékost is legyőzött már, aki szintén ott lesz Tokióban. Az összesített éremtáblát egyébként Kína vezeti, amely 41 medált, közte 18 aranyat gyűjtött be az eddigi olimpiákon. Tokibóban 49 ország 172 játékosa játszhat majd a tollaslabda-­versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában